Spolupráce České pošty a čínského AliExpressu. Zásilky do 10 dnů.

Cílem dohody mezi Českou poštou a čínským internetovým obchodem AliExpress je to, aby se Česká republika v roce 2021 zařadila do skupiny zemí, ve kterých budou zásilky doručovány do 10 dnů od objednání na AliExpressu.

Zatěžkávací zkouškou bude právě dnešek, tradiční 11. listopad, což je čínská obdoba západního Černého pátku. Pošta si během této slevové akce ověří, zda-li i ve složitější době pandemie doručí včas a v pořádku desítky tisíc zásilek. Balíčky poputují skrze speciální celní překladiště v Belgii, díky tomu by se měla doba doručení zkrátit nejvýše na dva týdny od objednání.

„Při aktuální slevové akci jde o pilotní spolupráci, jejímž cílem je co nejrychlejší dodání zboží koncovým zákazníkům. Proto budou objednávky odesílány jako vnitrostátní zásilka v rámci ČR. Spolupráce s Českou poštou je pro tento globální e-shop logická, protože nabízíme nejširší logistickou síť v Česku.“ řekl Martin Hurda, manažer mezinárodního obchodu ČP.

Psali jsme: Tržby Googlu a Amazonu překonaly odhady. Facebook zvýšil zisk za třetí čtvrtletí.

AliExpress byl spuštěn v roce 2010 a krom Číny je velmi populární též v Rusku, Spojených státech, Brazílii, Španělsku a ve Francii. Rádi na něm nakupují i Češi. Loni v srpnu otevřel první kamennou prodejnu v Evropě, a to poblíž Madridu.

Logo AliExpress

Spolupráce mezi Českou poštou a AliExpressem se bude dále rozšiřovat v roce příštím. Dle České pošty bychom se měli dostat do užší skupiny zemí s desetidenním doručením z AliExpressu. Z hlediska koncového zákazníka a způsobu objednávky se naprosto nic nezmění.

Mohlo by vás zajímat: Nintendo má stále skvělé prodeje, napomohla i pandemie.

V rámci evropské úpravy daňových pravidel budou muset mít zahraniční e-shopy daňového partnera v EU, jinak by hrozilo i danění drobných zásilek v hodnotě několika korun. Partnerem pro AliExpress bude právě překladiště v Belgii.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..