Pohled osmý aneb staré legendy mizí.

Na jaře letošního roku ukončily svou činnost Diskutníci.cz po dvanácti letech existence. V létě bylo pak ukončeno provozování české blogovací platformy Blog.cz, ta tu s námi byla patnáct let. Nu, a nejnověji se chystá, po dvaceti třech letech, odejít značka další velké legendy, 14. prosince zhasnou Lidé.cz. Skonu trojlístku legend v letošním roce jsem se věnoval na svém blogu Xglosy v článku Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Psali jsme na AzaNovinách: Blog.cz končí!

Vzpomeňme též dalšího skonu, který se udál před dvěma lety, kdy byl ukončen komunitní server Spolužáci.cz. Služba, která sdružovala současné a bývalé spolužáky ze škol v rámci celé ČR, od škol základních až po ty vysoké, existovala celých devatenáct let.

Mohli jste si na AzaNovinách přečíst: Diskutníci R.I.P.

Doba zřejmě národním službám nepřeje, některé, jako Blog.cz si za svůj zánik mohou samy, neb tato blogovací platforma byla po deset let snad úplně bez vývoje po technické stránce. Nevím jestli Spolužáci či Diskutníci prostě jen zastarali, a v době Facebooku, Twitteru, Instagramu či TikToku už jednoduše patřily tyto služby do starého železa. Lidé.cz bylo v roce 2014 inovováno, Seznam tehdy nasadil zbrusu novou verzi, ani ta ovšem neprokázala svojí životaschopnost, a tak i když jde o portál s moderním dizajnem, pak i tak skončí v propadlišti internetových dějin.

Mohlo by vás zajímat: Již 11. statistické šetření AzaŽurnálu, opět v pandemické krizi.

Můžeme se ptát, kdo to bude příště, třeba hned v následujícím roce, kdo opustí internetové vody? Bude to známý zábavní portál Líbímseti.cz, který již dnes přežívá mnoho let bez vývoje a jede snad jen pouhou setrvačností? A kolik nám těch legend ještě vůbec zbývá? Je tu stále XChat, že by byl věčný? Ono už dnes je to ovšem spíe SEXChat, v erotických kategoriích pobývá někdy i více jak 90 procent uživatelů, těch běžných pokecových ze „slušných“ místností už ani tam moc nezbylo.

Možná by vás zajímalo: 42ideas zdvojnásobila zisk oproti předešlému roku.

Zbývá asi jen tiše závidět sousedům ze slovenska, tam se drží legendární portál Pokec.sk velmi ale opravdu velmi zdatně.

Psali jsme: Pokec.sk – Slovenská seznamka a komunitní server kde to žije.

Anděl Azazel


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..