Hlídač shopů CZ

Hlídač Shopů – Ujistěte se, že nakupujete opravdu se slevou.

Klasicky ke konci roku přichází nával nejrůznějších Black Friday. Tudíž i v téhle době se vám může hodit Hlídač shopů, kde se můžete ujistit, že nakupujete opravdu se slevou. Služba funguje již třetím rokem a dokonce si ji můžete nainstalovat přímo do svého prohlížeče a hlídat tak největší e-shopy a jejich někdy prapodivné taktiky při tvoření slev.

Hlídač shopů podporuje tyto prohlížeče:

„Není sleva jako sleva. Někdy obchody těsně před vlnou slev uměle navyšují původní ceny, aby konečná sleva působila výhodně. Hlídač Shopů vám zobrazí původní cenu produktu a její vývoj v čase, takže díky němu snadno poznáte, jestli nakupujete se slevou nebo ne.“

Mohlo b vás zajímat: Pinterest – Katalog nápadů. Sociální síť a bookmarking v jednom.

Jak se nespálit je díky Hlídači Shopů velmi jednoduché, zadáte odkaz produktu, který jste našli v konkrétním e-shopu. Klepnete na enter a hned vidíte historii prodejní ceny a „uváděné původní ceny“, ze které obchodník vypočítává slevu. Takže můžete mnohdy zjistit, že sleva zase až takovou slevou vůbec není, čímž můžete odhalit triky obchodníků velmi snadno.

Hlídač Shopů
Zdroj: Hlídačshopů.cz

Zlepšená morálka na českém internetu

Dříve Hlídač Shopů zápasil s nevraživostí ze strany většiny e-shopů a některé se dokonce snažily tomuto nástroji zcela odříznout přístup či hrozily žalobami. Dnes je situace ale úplně jiná a přední e-shopy tvůrce oslovují s žádostí o spolupráci. Trojice těch největších e-shopů, tedy Alza.cz, CZC.cz a Mall.cz, s Hlídačem Shopů spolupracují.

Mohlo by vás zajímat: Spolupráce České pošty a čínského AliExpressu. Zásilky do 10 dnů.

Mimochodem, sleva se nyní již neférově nepočítá z maloobchodní ceny, za kterou se daný produkt prodával před několika lety, ceny platné jediný den před začátkem kampaně, případně náhodně navýšené původní ceny, což byly právě nejčastější klamavé praktiky e-shopů. Postup výpočtu je převzatý z nové směrnice EU na ochranu spotřebitele, kterou má ČR implementovat v roce 2021. Metodika výpočtu je tedy tato – Za „původní cenu“ se nyní považuje minimální cena, za kterou obchodník daný produkt prodával v období 30 dnů před slevovou akcí.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

3 komentáře: „Hlídač Shopů – Ujistěte se, že nakupujete opravdu se slevou.“

  1. […] Hlídač Shopů – Ujistěte se, že nakupujete opravdu se slevou. […]

  2. […] Hlídač Shopů – Ujistěte se, že nakupujete opravdu se slevou. […]

  3. […] Hlídač Shopů – Ujistěte se, že nakupujete opravdu se slevou. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..