Logo Spotify

Spotify – Novinka, test, výhled.

Novinka: Možnost změnit si náhledový obrázek playlistů na mobilu.

Změnit si obrázek náhledu na Spotify u svých playlistů bylo možné donedávna pouze prostřednictvím počítače. Nyní se tato funkce dostala i na smartphony. Novinka by měla být dostupná pro všechny, tedy jak pro Premium předplatitele, tak pro uživatele ve Free verzi.

Test: Funkce podobná Stories na Instagramu.

Spotify v současnosti testuje funkci, která je velmi podobná Stories na Instagramu. O krátká videa by se mohli podělit umělci a tvůrci obsahu. Horní linka ukazuje klasicky počet segmentů, což je klasické právě u Instagramu. Že by se Spotify chtělo proměnit na sociální síť? Těžko říci.

Mohlo by vás zajímat: RCS nahradí klasické SMS. Google obešel operátory.

Spotify

Jde o přední světovou služba ze Švédska, která nabízí streamování hudby či podcasting od vybraných vydavatelství jako jsou Sony, EMI, Warner Music Group, Universal a další. Služba je dostupná v západní Evropě, většině Severní a Jižní Ameriky a v Oceánii.

Společnost Spotify Ltd. byla založena v dubnu 2006 ve švédském hlavním městě Stockholmu. Dva roky na to, tedy přesně 7. října 2008, vznikla stejnojmenná služba.

V Free programu je datový tok nahrávek 160 kbit/s. V programu Premium pak poskytuje svým platícím uživatelům nahrávky ve vyšší kvalitě, a to 320 kbit/s. Varianta Premium neobsahuje žádné reklamy a na rozdíl od varianty Free nemá omezenou možnost přeskakování hudby.

Mohlo by vás zajímat: Pokec.sk – Slovenská seznamka a komunitní server kde to žije.

Výhled: Podpora lokálního uložiště.

Jedna ze základních funkcí, která chybí na jedničce ve streamování hudby a dalšího obsahu, byla nemožnost ptřehrávat skladby z lokálního uložiště. Po tomto volá velká řada uživatelů, a jejich hlasy možná budou vyslyšeny. Spotify proto začalo na určitém menším počtu uživatelů testovat novou funkci, díky níž bude možné konečně přehrávat přímo v aplikaci audio soubory z interního úložiště. Nyní, když chcete streamovat ale třeba též si pustit něco, co máte na svém lokálním uložišti, pak musíte použít dvě aplikace, což je nepraktické.

Důvodem úvah a testování možnosti přehrávání obsahu z interního uložiště by mohla být sílící konkurence YouTube Music. Spotify se zatím nijak oficiálně k této možnosti nevyjádřilo. Též není vůbec jisté, zda-li by tato funkce byla určena pro všechny uživatele, anebo případně jen pro Premium předplatitele.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..