hack ZOOM

Až půl milionu účtů ZOOM na darknetu.

Dle Bleepingcomputer.com se na darknetu objevily statisíce e-mailových adres a hesel ku službě Zoom. S největší pravděpodobností jde o přihlašovací data z útoků hackerů, anebo úniky informací ze služeb, u kterých lidé používají stejná uživatelská jména a hesla.

logo ZOOM

Bezpečnostní experti nyní radí, aby si uživatelé zkontrolovali, zda se jejich přihlašovací data nestala součástí úniku údajů a lze je tak volně najít na internetu. V takovém případě je nejvyšší čas si je urychleně změnit.

Zoom Video Communications je americká softwarová firma poskytující služby vzdálené konference. Byla založená v roce 2011 a sídlí v San José v Kalifornii. Poskytuje službu vzdálené konference kombinující videotelefonii, online schůzky, chat a mobilní spolupráci.

Pokud používáte prohlížet Mozilla Firefox, pak si můžete aktivovat službu Monitor, která k databázi Have i been pwned přistupuje, lze na stránce Monitoru registrovat konkrétní e-mailovou adresu. Poté obdržíte upozornění v případě, pokud by se sledovaný e-mail zobrazil jako kompromitovaný, tedy byl součástí některých úniku přihlašovacích údajů.

AN


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..