chat

AzaŽurnál – Pravidelná statistika chatů. Lepší už to nebude.

II. kanál AzaNovin AzaŽurnál zveřejnil pravidlené Statistické šetření návštěvnosti chatovacích portálů. Bylo to již 11. takové šetření, které probíhá vždy 2x ročně, a to na jaře a na podzim.

Statistika AzaŽurnálu - Návštěvnost chatovacích portálů
Statistika AzaŽurnálu

Na kompletní výsledky a vyhodnocení se můžete podívat v článku AzaŽurnálu s názvem CZ chaty – Po jarním covid vzedmutí opět těžké pády. Česká chatová scéna XI. Uveřejněná oficiální data potvrdila správnost předpokladu, že navýšení návštěvnosti u 4 z 5 portálů (XChat.cz byl jediný, který v minulém průzkumu klesal), byla opravdu jen pouhá anomálie, což i samotný článek na AzaŽurnálu konstatuje.

Mohlo by vás zajímat: 4 roky 42ideas na XChatu.

Největší tuzemský chatovací portál, legendární XChat, svým trvalým a konstantním poklesem návštěvností nestačí udivovat. Zvláště když si připomeneme též již dlouhodobý fakt, že návštěvnost tohoto portálu zajišťují předně sexuchtivci, neboť podíl uživatelů, kteří se nacházejí v místnostech a kategoriích SEX se pohybuje kolem 90 %. V některých, zvláště nočních hodinách, byl pozorován i podíl návštěvníků SEX kategorií atakující hranici dokonce 95 procent.

Jak vyplývá ze statistik AzaŽurnálu, pak jediným chatem v současnosti, který je na vzestupu, jest portál Pavla Fracírka Chat.cz. Solidně se drží, možná překvapivě, i další legendární server Líbímseti. Velkým zklamáním je naopak portál Chatujme, kam se přesunula část lidí z Diskutníků, na výsledcích portálu Chatujme se to ovšem naprosto neprojevuje. Portál SuperPokec už přežívá patrně jen z jakési podstaty.

Psali jsme: Pokec.sk – Slovenská seznamka a komunitní server kde to žije.

Zvláštně pak vyznívá ta skutečnost, že na sousedním Slovensku, které má dvakrát méně obyvatel než Česká republika, se daří portálu Pokec.sk velmi zdatně. Jisté je, že platforma „klasický chat“ je již dávno za zenitem a v době sociálních sítí to opravdu nemá lehké. Ale jak se ukazuje právě na Slovensku, tato platforma ani dnes nemusí býti mrtvou. Kéž by se provozovatelé českých chatovacích portálů nechali Slovenskem inspirovat.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..