České chaty

České chaty – Statistika AzaŽurnálu Jaro 2021.

České chaty a jejich návštěvnost dlouhodobě sleduje náš II. kanál AzaNovin AzaŽurnál. Dělá to již od roku 2016, kdy každých půl roku publikuje výsledky svých statistických šetření. Tudíž se pojďme na základě těchto zmíněných dat podívat na to, jak si vedly portály XChat, Chatujme, Líbímseti, Chat.cz a SuperPokec.

České chaty – Statistika AzaŽurnálu Jaro 2021.

Hlavním výstupem statistického šetření „Statistika Jaro 2021“ byla aktuální data návštevnosti. AzaŽurnál je již klasicky rozčlenil do třech segmentů, celková návštěvnost jednotlivých Portálů, celková návštěvnost služby Chat a přítomnost uživatelů pouze v Neero místnostech. Podívejme se tedy na souhrnou tabulku AzaŽurnálu.

České Chaty - Statistiky návštěvnosti
České chaty – Statistiky návštěvnosti (Zdroj všech tabulek AzaŽurnál)

Jak bylo na AzaŽurnálu konstatováno, jediným portálem, jenž si oproti poslednímu průzkumu polepšil, bylo Chatujme provozované Lukášem Ryšánkem. Na jeho portál se přesunula určitá část uživatelů dvou zaniklých služeb, tedy Diskutníci.cz a následně Lidé.cz. Dalším českým chatem, který mírně vzrostl, byl Chat.cz Pavla Francírka. Legendární chatovací server XChat.cz si polepšil pouze v segmentu „Neero místností“, celkově se nadále propadal, a to jak v celkových číslech přihlášených uživatelů na Portál, tak i v celkové návštěvnosti Chatu, tedy všech chatovacích místností.

České chaty dlouhodobě

AzaŽurnál přinesl pět tabulek dlouhodobého vývoje návštěvností u všech současných českých chatovacích portálů a komunitních webů. My si tu na AzaNovinách ukážeme dvě tabulky, aktuálně posilujícího Chatujme a katastrofálního portálu Líbímseti (Na všechny statistiky a tabulky i s hodnocením AzaŽurnálu se můžete podívat v článku našeho II. kanálu nazvaném CZ chaty – Střídavě oblačno až trvale zataženo.)

Chatujme

České chaty - Statistika Chatujme

Chatujme si výrazně od posledního statistického šetření AzaŽurnálu polepšilo. Mnozí ovšem možná čekali daleko více. Přesun značné části uživatelů z končícího diskuzního fóra Diskutníci následován migrací lidí z LIdé.cz tomu nasvědčoval. Diskutníci ukončili provoz 1. dubna roku 2020 a koncem téhož roku skončila seznamka Lidé.cz, a to přesně k datu 14. prosince 2020. Na počátku roku došlo tedy k další, již tak navýšené návštěvnosti. Ta ale do jarních měsíců nevydržela. Obě migrační vlny sice přinesly překotný značný nárůst uživatelů, v poslední době ovšem Chatujme opět ztrácí. Tady nezbyde než počkat půl roku na další Statistiku, pak bude zřejmě patrné, zda-li zvýšená návštěvnost Chatujme vydrží.

Líbímseti

Líbímseti statistika návštěvnosti

Kdysi velmi oblíbený portál Líbímseti lze objektivně označit za naprostý propadák v aktuálním průzkumu AzaŽurnálu. Nejen tedy co se týče aktuálních dat, tento server skomírá již dlouhodobě. V letošním roce mu byla uštědřena další rána, neboť skončila podpora Adobe Flashe, přes který byly provozovány tzv. webkamerky, tedy jedinečná záležitost na chatovacích portálech, kdy byly webkamery vimplementovány přímo v chatovacích místnostech. Portál je dlouhodobě bez vývoje a je zřejmé, že bez jakékoliv další perspektivy.

Další české chaty – XChat, Chat.cz a SuperPokec

Chat.cz, provozovaný společností TOPlist s.r.o. Pavla Francírka, vykázal ve statistice AzaŽurnálu mírné zlepšení a navýšení návštěvnosti. Další dva chaty se nadále propadaly. XChat provozovaný firmou 42ideas s.r.o. s hlavním aktivním činitelem, a jedním z prvních administrátorů XChatu, Janem Zálešákem, z dlouhodového propadu patrně jen tak nevybředne. V segmentu tzv. slušných místností si sice polepšil, což bude zřejmě způsobeno jen přesunem některých „sexuchtivců“ i do „normálních“ místností. V celkových ukazatelích jak Portálu tak Chatu tento legendární server zaznamenal opětovný pokles.

Chat provozovatele Jana Bezděka s názvem SuperPokec se již dostal do tak nízkých čísel, že si klademe otázku, je-li ještě vůbec únosné a smysluplné takový „mrtvý“ portál dále provozovat.

Závěrem

Na AzaNovinách jsme realisté. Nečekáme žádné zázraky, když je zřejmé a patrné kam se české chaty řítí. Klademe si otázku, zda-li je to dobou, anebo neschopností provozovatelů. Již delší čas si myslíme, že je to souhrn obojího.

AN
Zdroj: AzaŽurnál


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..