Chat Seznamka chatování

Klasické chaty, Chatujme v plusu, Líbímseti a SuperPokec na odpis – Statistiky AzaŽurnálu

Klasické chaty XChat, Chatujme, Chat.cz, Líbímseti a SuperPokec byly naším druhým kanálem AzaŽurnál opět po půl roce podrobeny šetření návštěvnosti. Výsledky dopadly nepřekvapivě (na kompletní výsledky Statistika Podzim 2021 s doprovodným vysvětlením a komentáři AzaŽurnálu se můžete podívat ZDE).

AzaŽurnál provádí sběr dat a jejich vyhodnocení již plných šest let, což koneckonců naznačuje i podtitul posledního takového zveřejněného článku, jenž nese název „Česká chatová scéna XIII.“

České klasické chaty

AzaŽurnál: Statistika Podzim 2021 - Segment PORTÁL (chaty XChat, Chatujme, Líbímseti)
AzaŽurnál: Statistika Podzim 2021 – Segment PORTÁL

Klasické chaty v České republice už většinou jen živoří a paběrkují. Jejich sláva je již nenávratně pryč, s dobou sociálních sítí a mnohého dalšího internetového vyžití se stávají pouhými retro portály, které čekají na svůj skon. Doby, kdy se komunitní šum odehrával na portálech velké trojky Lidé – XChat – Líbímseti už jsou dávno předávno pryč. A z čísel AzaŽurnálu vidíme, že lepší už to nebude, spíše naopak. My tu na AzaNovinách probereme a vyhodnotíme jednotlivé portály každý samostatně, tedy chaty XChat, Chatujme, Chat.cz, Líbímseti a SuperPokec.

XChat

Tento český legendární chatovací server sice stále patří mezi největší, ovšem dlouhodobě se konstantně propadá. Úbytkům uživatelů nezabránila ani změna vlastníka, kdy Economia prodala XChat společnosti 42ideas s.r.o. Navíc došlo k ještě většímu rozevření nůžek mezi „slušnými a ero“ místnostmi a kategoriemi. V erotických a sex částech chatovacího portálu XChat se nachází leckdy až 90% všech uživatelů. Je to koneckonců patrné i z nejnovějších statistik AzaŽurnálu.

Návštěvnost celého portálu průzkum od průzkumu klesá, v celkových chatových číslech si XChat sice od minulé statistiky polepšil, ve srovnání s podzimem minulého roku je na tom ale i tak hůře. Oproti jarnímu průzkumu v kategorii tzv. slušných místností ale klesal, čímž se potvrzuje již konstatovaný fakt, že XChat je už předně SEXchatem.

Chatujme

Ze všech sledovaných portálů se v současnosti daří nejlépe Chatujme, které provozuje Lukáš Ryšánek. V poslední statistice dokonce Chatujme posílilo, tedy co se týče celkové návštěvnosti na portálu. Na této skutečnosti se podílí předně služba Diskuze, která díky přesunu uživatelů z již neexistujících portálů Lidé.cz a Diskutníci drží celý portál Chatujme nad vodou. V obou sledovaných segmentech chatu si naopak portál provozovatele LuRyho pohoršil.

Chat.cz

Chatovací portál Pavla Francírka Chat.cz se dostává definitivně na třetí místo v segmentech, ze kterých lze čerpat data, tedy v segmentech Chat. V místnostech se v součsné době nachází již více návštěvníků než na Líbímseti. Týká se to jak celkově chatu, tak i tzv. šlušných kategorií. Chat.cz si udržuje ve třech po sobě jdoucích statistikách téměř totožnou návštěvnost lehce pod 50.

Líbímseti a SuperPokec

Tyto české klasické portály jsme spojili, neboť oba jsou již opravdu na odpis. SuperPokec se již dlouhodobě pohybuje na číslech, které kdysi vykazoval BezvaChat. Progres se tu nedá absolutně čekat, tudíž se jedná pouze o dosluhující chat v klinické smrti. Líbímseti, jako kdysi slavný server, je z určitého úhlu pohledu ještě katastrofálnější. Návštěvností v tzv. slušných místnostech se přiblížilo právě k SuperPokecu, v celkových číslech ohledně chatu už začalo zaostávat i za Chat.cz. Tady se patrně opravdu již snad čeká na to, než „někdo zhasne“, jinak moc nechápeme existenci této legendy.

AN
Obrázky: Pixabay; AzaŽurnál


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Klasické chaty, Chatujme v plusu, Líbímseti a SuperPokec na odpis – Statistiky AzaŽurnálu“

  1. […] Jak už bylo uvedeno, první statistiky ohledně návštěvnosti českých klasických chatů a komunitních portálů byly zveřejněny v roce 2016. Od té doby probíhalo statistické šetření a zveřejňování nasbíraných dat pravidelně každých půl roku (jaro – podzim). Poslední pravidelný statistický průzkumem se uskutečnil na podzim minulého roku a v říjnu 2021 byly zpraovaná data prezentována. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..