František Štrupl nově povede český Google

Štrupl nově povede český Google. Nahradil Taťánu Le Moigne

Štrupl nově povede český Google. Novým ředitelem české pobočky internetové firmy Google je ode dneška dosavadní šéf obchodního týmu pro maloobchod František Štrupl. Nahradí Taťánu Le Moigne, která vedla český Google celých 18 let.

Štrupl bude odpovědný za vedení obchodních i dalších místních týmů a bude reprezentovat všechny aspekty činnosti Googlu. Za víc než 12 let působení v Googlu se Štrupl zásadním způsobem podílel na digitální transformaci významných středoevropských a východoevropských retailových společností, uvedla firma. Také podle ní pomohl klíčovým regionálním e-shopům k úspěšné expanzi na globální trhy

František Štrupl vystudoval fyziku na Univerzitě Karlově v Praze a před nástupem do Googlu působil v H1.cz, přední české agentuře věnující se výkonnostnímu marketingu. Novou pozici vnímá jako jedinečnou šanci dále podporovat české firmy v jejich digitálním rozvoji a nyní také při zavádění umělé inteligence, uvedl.

„Google je přesvědčen, že nástup digitálních technologií v čele s umělou inteligencí představuje příležitost, která se naskytne jednou za generaci. Můžeme díky ní zvýšit ekonomickou konkurenceschopnost našich zemí a vyřešit některé z výzev, jimž jako společnost dlouhodobě čelíme,“ uvedl viceprezident Googlu pro střední a východní Evropu Patrick Warnking.

Firma Google je známá hlavně díky stejnojmennému internetovému vyhledávači. Provozuje také například portál pro sdílení videí YouTube nebo operační systém pro mobilní telefony a další zařízení Android. Má také vlastní řadu chytrých telefonů a hodinek Pixel. Mateřskou společností Googlu je americká firma Alphabet.

AN
Zdroje a obrázky: Blog Google


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..