chat

Mini mikro chaty

Co je malé, to je hezké, říká se. Nu, asi jak u čeho a v čem. My se dnes podíváme na malé chaty, na jeden mini a dva mikro.

Kecej chat

Tento mikro chat kecejchat.cz je tak trochu retro. Funguje již od roku 2012 a provozuje ho Rederix. V současné době má 190 užvatelů, to ovšem po redukci databáze v minulosti. Na úvodní straně najdete přihlašovací formulář, můžete se ovšem přihlásit i jako Host a k tomuto názvu budete mít přiděleni i nějaké číslo, např. Host531 a takto můžete v místnostech i psát.

Kecej chat
Kategorie a místnosti na Kecej.cz

Takto vypadá stránka s kategoriemi a místnostmi. V místnosti jsou ikonky na tučné, zešikmené či podtržené písmo, výběr barvy písma, zvuky, skrytí zobrazení časů zpráv, smajlíci, statusy a další záležitosti, a jedna zajímavá věc, možnost nahrávání souborů přímo z pc. A návštěvnost? Když budete mít štěstí, někoho i zastihnete.

Český chat

Další z mikro chatů má adresu cesky-chat.cz a vypadá poměrně dosti moderně. Na úvodní stránce se píše „Nejsme xchat nejsme ani facebook ale užiješ si tu s námi plno legrace.“ Nu, tady pojďme k návštěvnosti hned a řekněme si, že platí to co u předešlého chatu. Na úvodní stránce naleznete video, které doporučuje portál ke shlédnutí, pak chatovací místnost, kde bylo nedávno zakázáno psát Hostům, do samotného vnitřku chatu se již hosté nedostanou, pouze na tuto stránku kategorií a místností.

Český chat
Kategorie na Cesky-chat.cz

Místnosti jsou vytvořeny jen v některých kategoriích a tak nějak kopírují místnosti na Xchatu. Chatovací místnost je poměrně jednoduchá, jsou tu smajlíci a stejně jako u předešlého chatu je tu např. možnost nahrávat obrázky z vlastního zařízení, na chatu se pak objeví dokonce náhled obrázku. Profily vypadají též v moderním designu. Ono těch „kopírovaných“ věcí je tu povícero, například Pravidla, která s malými úpravami jsou naprosto totožná s Pravidly na chatu Chat.cz

Bezva Chat

Tady už se jedná o mini chat, který provozuje Jan Říha. Najdete ho na adrese bezvachat.cz a funguje od roku 2015, ovšem s určitou přestávkou, kdy provozovatel na nějaký čas chat vypnul a dokonce nabízel domenu k prodeji, později chat obnovil.

BezvaChat
Kategorie Seznámení a flirt na BezvaChat.cz

Jak na úvodní straně, tak po vstupu do nějaké kategorie vidíme poměrně standardní rozdělení na kategorie a místnosti. Chat před vypnutím dosahoval návštěvnosti dvouciferné, tedy přesněji řečeno do 20 uživatelů maximálně, v současné době se pohybuje návštěvnost řádově v jednotkách. Ještě si snad řekněme jednu ne neznámou zajímavost, že bývalý SS Fajn pokecu na Chat.cz Firer je na tomto chatu červeným adminem, tedy veducím administračního týmu, zde s přezdívkou Dan.

A jak si povedou tyto mikro a mini chaty? Ono v době kdy chat jako platforma skomírá, se nedájí očekávat zázraky. Všechny chaty zaznamenávají úbytek uživatelů, jak pravidelně sleduje náš druhý kanál AzaŽurnál. Klasické chaty jsou dnes již takovým prehistorickým dinosaurem, který se v době rozmachu sociálních sítí, nejen Facebooku, zcvrknul na ještěrku.

AN, Xglosy, Anděl Azazel


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..