Vkontakte

Ruský Facebook – VKontakte (VK.com)

Tato ruská obdoba Facebooku je nejnavštěvovanější sociální sítí nejen v Rusku ale i Bělorusku, Kazachstánu či Moldavsku. Autorem sociální sítě VKontakte je Pavel Durov a rok vzniku 2006.

Proč je tato sociální síť tak úspěšná? Facebook nepodporoval ruštinu. Administrace VKontakte moc neřeší autorská práva a též proto, že v Rusku nebylo centralizované spojení mezi větší skupinou uživatelů.

Logo VKontakte

VKontakte má více než 80 jazykových mutací, ač je samozřejmě nejvíce využívána v ruskojazyčných zemích. Je oproti Facebooku jednodušší, nenajdete zde spoustu zbytečných věcí, tudíž se jeví přehlednější. Neotravuje vás tu ani neustálá reklama. Díky své jednoduchosti se stala postupem času oblíbená i mezi starší generací.

V dnešní době již neexistuje registrace na pozvánky, registrace je poměrně jednoduchá, stačí vám k tomu telefonní číslo a zadaní jména.

Jak už bylo řečeno, na VK lze najít množství tzv. ilegálního a pirátského obsahu a to včetně pornografie. Z určitého hlediska je VK daleko svobodnějším prostorem než Facebook, na kterém je cenzura již velmi znatelná. Problém je, že tam asi své přátele moc nenajdete. Za vyzkoušení rozhodně stojí.

AN


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

2 komentáře: „Ruský Facebook – VKontakte (VK.com)“

  1. […] Ruský Facebook – VKontakte (VK.com) […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..