Messenger logo

Na Messenger se nově bez Facebooku nepřihlásíte.

Messenger, stejně jako WhatsApp či Instagram, patří Facebooku. Kvůli tomu, abyste mohli používat Messenger, tak jste na Facebooku vůbec nemuseli mít účet. To se ovšem mění a Facebook v podstatě staví uživatele Messengeru, kteří nemají zároveň Facebook, před rozhodnutí, zda se na modrou sociální síť registrovat, anebo se začít ohlížet po jiné komunikační platformě. A stejně to možná v budoucnu bude platit o již zmiňovaných službách Instagram nebo WhatsApp.

Facebook v podstatě uživatele nutí, aby si na jeho sociální síti založili profil. Některým z nich se to ovšem moc nelíbí, první zmíňky o tom proběhly na Redditu, kde někteří překvapení uživatelé začli o nastalé situaci nemožnosti použití Messengeru jen skrze telefonní číslo (jak tomu bylo doposud) diskutovat a komentovat. Facebook už v minulosti oznamoval, že chce více své služby, které vlastní, propojit a sjednotit.

WhatsApp, Messenger, Instagram

Facebook má k tomu jeden další problém, se všemi zde jeho zmiňovanými službami (WhatsApp, Messenger, Instagram), neboť se zdá, že by mohly být brzy všechny zakázané v Německu. Žalobu na Facebook ohledně zneužití patentů podalo totiž BlackBerry, a prvotní soudní verdikt davá této společnosti za pravdu.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..