42ideas XChat

4 roky 42ideas na XChatu.

Od roku 2016 ovládá chatovací portál XChat.cz (a Fotoalba.cz) 42ideas s.r.o.. Po převzetí legendárního chatu slibovala 42ideas mnohé, její sliby a proklamace se ovšem nenaplnily. Prohlášení o „vyrvání XChatu z rukou korporace“ znělo velmi hezky. Lidé byli plni očekávání, že na XChatu, s léta nevyvíjeným systémem a se zkostnatělou organizační strukturou, se začne blýskat na lepší časy. Příroděžel je čekalo jen těžké zklamání.

42ideas sice na počátku provedla několik systémových změn a opatření, která zamezila hlavně nežádoucím jevům, které sužovaly tuto chatovací službu. Nic moc dalšího se ale 42ideas do dnešních dnů nezdařilo. Nový moderní vzhled, společně s novými funkcionalitami, je zřejmě stále v nedohlednu. Úpadek návštěvnosti se podařilo zastavit jen na určitý čas, zřejmě poté, co uživatelé začali býti rozčarováni, následoval opět prudký pokles. V organizační stránce se prakticky nezměnilo vůbec nic, jako by plynule pokračovaly časy „Centrumu“. 42ideas nepřišla ani se žádnými novými službami na svém portálu. Za 4 roky se velmi vylidnily kategorie s tzv. „slušnými“ místnostmi a v současné době drží XChat nad vodou již jen 90 procentní uživatelská účast ve dvou SEX kategoriích.

Úvodní strana portálu XChat
Zdroj: XChat.cz

S klesající návštěvností celkem koresponduje i výše zisku v jednotlivých letech společnosti 42ideas s.r.o.. V roce 2016 vykázala 42ideas zisk 161 175,92 Kč, v roce 2017 to pak bylo 150 744,07 Kč, v roce 2018 už ovšem zisk činil jen 51 102,63 Kč (zdroj: justice.cz). Bude zajímavé sledovat, jakého výsledku dosáhla 42ideas v minulém roce, to bude známo na jaře, veřejně se to dozvíme patrně někdy v červnu.

Též si připomeňme, že 31 procentní podíl (STROJ-KOVO s.r.o. – Jediný společník Jan Zálešák) je od 15. května 2018 v zástavě Finančního úřadu pro Ústecký kraj (Územní pracoviště Děčín).

Doba všemožných sociálních sítí chatovacím a komunitním portálům jistě nenahrává, každopádně lidé zanevřeli na XChat i ze zcela jiného a zřejmého důvodu, očekávaných změn a vylepšení ve všech sférách se uživatelé ani po 4 letech působení 42ideas s.r.o. nedočkali, navíc styl vedení a spravování XChatu touto firmou, kdy se XChat proměnil spíše na GymChat, se zřejmě lidem zajídalo natolik, že prostě odešli. Na kdyby se jistě nehraje, je nutno ale připomenout, že Economia a.s. měla na odkup XChatu ještě další dva zájemce (bližšími informacemi, o koho se jednalo, AzaNoviny nedisponují). Dopadlo by to s jiným vlastníkem stejně bídně jako pod vládou 42ideas s.r.o.? Možná a možná.. ale na kdyby se opravdu nehraje.

Anděl Azazel; AN


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

2 komentáře: „4 roky 42ideas na XChatu.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..