loga TikTok a WeChat

USA zablokují TikTok a WeChat v neděli.

V neděli budou muset obchody s aplikacemi odstranit z nabídek čínské TikTok a WeChat, což se týká dvou hlavních obchodů s aplikacemi, které jsou provozovány americkými podniky Google a Apple.

Čínská vláda podle Trumpa může aplikace TikTok a WeChat využívat k získávání informací o amerických občanech. „Na prezidentův příkaz jsme přikročili k významnému rozhodnutí v boji proti záludnému shromažďování osobních údajů amerických občanů ze strany Číny“ uvedl americký ministr obchodu Wilbur Ross.

Donald Trump

Na začátku tohoto týdne se mohlo zdát, že se čínské sociální síti TikTok podaří udržet ve Spojených státech, když se spojila s firmou Oracle. Ani to však nepomohlo. TikTok však dostal další termín, který bude znamenat reálný zákaz. Od 12. listopadu budou mít americké společnosti zákaz poskytování internetového hostingu a služeb pro TikTok. Tento časový rámec dává určitý prostor na další vyjednávání, které by mohlo směřovat k jiné dohodě mezi TikTokem a Oraclem či nějakou jinou společností.

TikTok má v USA zhruba 100 milionů uživatelů a je populární zejména mezi mladými Američany, uvedla agentura Reuters. Firma sama tvrdí, že denních uživatelů má v USA kolem 50 milionů. V České republice měla aplikace začátkem tohoto roku podle serveru CzechCrunch statisíce uživatelů.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..