smartphone

Huawei i přes sankce v tržbách před Samsungem. Nejdražší smartphony kupují Američané.

Tržby z prodeje smartphonů meziročně klesly o 15 %. Zákazníci přeci jen v koronavirové krizi více s nákupem nových mobilů otáleli, ovšem když už si nové zařízení koupili, pak bylo v průměru dražší než v loňském období. Je třeba též uvést, že „průměrná prodejní cena“ chytrých mobilních telefonů miziročně za druhé čtvrtletí roku 2020 stoupla o 10 %, a to i přes to, že objem distribuovaných kusů poklesl o jednu čtvrtinu.

Mohlo by vás zajímat: 42ideas zdvojnásobila zisk oproti předešlému roku.

Na mobilech se nejvíce šetřilo v Latinské Americe a Africe, naopak nejvyšší částky za nákup nových smartphonů byli ochotni dát zákazníci v Severní Americe, a to v průměru cca. 470 dolarů. Co se týče „průměrné prodejní ceny (ASP)“, pak největší nárůst zaznamenala Čína, a to celých 13 procent, Evropa zůstala na stejné cenové hladině jako loňského roku.

Dark mobil

Když se podíváme na tržby, těm vévodí Apple, i přes to, že v počtu prodaných kusů zaujímá až třetí místo. Na druhé pozici je Huawei, tuto firmu drží hlavně domácí čínský trh a i přes sankce USA si vede jeho byznys daleko zdatněji než odporníci očekávali. Třetí v pořadí je Samsung, o řád níže v procentech, která si ukrajují z trhu, jsou na dalších místech Vivo, Oppo a ostatní.

AN


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..