eRouška 2.0

Čeští operátoři vyzývají k instalaci eRoušky.

Česká vláda apelovala na operátory, nechť své zákazníky a uživatele vyzývají k nainstalování eRoušky verze 2.0. Operátoři toto volání české vlády vyslyšeli a svým zákazníkům začali rozesílat SMS, ve kterých je žádají o instalaci nejnovější verze aplikace eRouška.

Operátoři Vodafone, T-Mobile a O2 budou SMS rozesílat pouze na zařízení identifikovaná jako chytré telefony, tedy smartphony, neb by bylo zbytečné a nemoudré obtěžovat spamem uživatele „hloupých“ telefonů.

čeští mobilní operátoři

Text se může u různých operátorů různit, ovšem měl by bý přibližně takovýto: „Sdeleni MZCR: Prosime nainstalujte si na svuj chytry telefon aplikaci eRouska. Jak funguje a link na instalaci najdete zde www.erouska.cz. Aplikace Vas muze upozornit na setkani s COVID nakazenym. Dekuji. Jarmila Razova, hlavni hygienicka CR.“

eRoušku 2.0 si můžete pomocí odkazů stáhout zde:

Co je aplikace eRouška 2.0

Aplikace eRouška 2.0 dovede uživatele upozornit, zda se dostal do kontaktu s nakaženým. Zohlednit přitom dovede hygieniky doporučená pravidla, tedy zda byl dotyčný v kontaktu s nemocným na vzdálenost dvou metrů po dobu delší než 15 minut. V praxi to funguje zcela jednoduše. Aplikace běží na pozadí chytrého telefonu a prostřednictvím technologie Bluetooth skenuje zařízení v dosahu, jenž mají též nainstalovanou aplikaci eRouška 2.0.

Všechny kontakty jsou v aplikaci anonymně uchovávány několik dní. Data jsou opravdu anonymní, aplikace nezná polohu uživatele, informace určuje pouze na základě Bluetooth LE a Apple/Google protokolu pro rozpoznávání blízkosti. Pokud se někdo nakazí koronavirem a používá eRoušku 2.0, hygiena mu zašle unikátní kód. Člověk ho zadá do aplikace a odešle varování všem lidem, kteří s ním přišli do rizikového kontaktu.

Mohlo by vás zajímat: eRouška 2.0

T-Mobile nabízí neomezená data

T-Mobile zaměstnankyním a zaměstnancům krajských nemocnic a hygienických stanic nabídne neomezená data po dobu trvání nouzového stavuod 14. října . Mimořádná akce se týká firemních telefonních čísel. Krom toho T‑Mobile zmíněným zdravotnickým zařízením zvyšuje rychlosti pevného internetu, jak to dovolují technické limity. Dále nabízí speciální balíček služeb malým a středním podnikům, které postihla pandemie. Velkým podnikům zase za zvýhodněnou cenu poskytne sady řešení pro bezpečný přístup na síť při práci z domova. Pro školy operátor nachystal balíček s notebookem a mobilním připojením, to se už ovšem jedná o komerční aktivity.

AN
Zdroj: eRouška; T-Mobile


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..