Sony PlayStation 5

Sony ukázalo uživatelské rozhraní PlayStation 5

Společnost Sony odhalila jeden z posledních velkých otazníků ohledně PlayStation 5, tedy jak bude vypadat uživatelské rozhraní. Nové uživatelské rozhraní prošlo řadou velkých změn a nabízí kompletní přepracování nabídek, oproti PlayStation 4. Stejně jako PlayStation 4, Sony nabídne řadu nainstalovaných nebo dostupných her či streamovacích aplikací na samostatné kartě.

Nově se vám pod hrou budou zobrazovat konkrétnější aktivity a jednotlivé herní režimy, které lze spustit přímo z menu domovské obrazovky. Nová konzole se softwarem PlayStation 5 se začne prodávat 12. listopadu tohoto roku.

Společnost Sony také experimentuje s nabídkou Explore, která zobrazuje oficiální zprávy společnosti Sony a vývojářů, spolu s trendy videi a herními klipy. Tato funkce se stále ještě testuje, tudíž k ní nemusí mít všichni uživatelé při spuštění přístup.

K dispozici je nová nabídka Control Center, do které se můžete kdykoliv dostat stisknutím tlačítka PlayStation, které hráčům umožňuje přístup k široké škále systémových nástrojů, jako je zobrazování oznámení, online přátelé, ovládání hudby, správa nastavení konzole a ovladače a zobrazování stavu stahování. K dispozici je také nová řada karet, klíčová součást uživatelského rozhraní, která slouží jako jakýsi průběžný zdroj zpráv o hrách, nedávných úspěších atd.

V menu je taktéž nová kolonka Aktivity a na jednotlivý kartách pak budou k nalezení konkrétní úrovně nebo herní režimy ve hře. Výběr aktivity poskytne přehled o úrovni, včetně odhadu, kolik času si PlayStation 5 myslí, že vám bude trvat, než dokončíte úroveň.

Sony PlayStation 5 - nová domovská obrazovka
Nová domovská obrazovka PlayStation 5. Zdroj: Sony

Společnost Sony též rozšiřuje způsob, jakým budou fungovat Parties na PlayStation 5. Hráči budou moci sdílet své obrazovky s ostatními členy, dokonce si tyto samostatné herní streamy připnout vedle svých vlastních. Parties by měly sloužit též jako trvalejší herní skupiny, namísto pouze hlasových kanálů.

Obchod PlayStation Store byl také přímo integrován do celkového softwaru (místo samostatné aplikace), což usnadňuje hledání nových her a aplikací, které lze zakoupit a stáhnout na PlayStation 5.

AN

Zdroj: Sony


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..