Tržby Googlu a Amazonu překonaly odhady. Facebook zvýšil zisk za třetí čtvrtletí.

Společnosti Facebook, která provozuje stejnojmennou sociální síť, ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostl čistý zisk o zhruba 29 % na 7,85 miliardy dolarů. Tržby překonaly očekávání analytiků, protože nárůst využívání internetu v době koronavirové pandemie podpořil příjmy z reklamy.

Krom samotného Facebooku provozuje firma též aplikace Messenger, WhatsApp a Instagram. Celkové tržby společnosti, které z valné většiny tvoří příjmy z reklamy, se ve třetím čtvrtletí zvýšily na 21,47 miliardy dolarů ze 17,65 miliardy před rokem. Analytici přitom podle agentury Reuters odhadovali tržby pouze na 19,82 miliardy dolarů.

Google (Alphabet)

logo Google

Tržby americké společnosti Alphabet, která vlastní firmu Google, stouply ve třetím čtvrtletí meziročně na 46,17 miliardy dolarů ze 40,50 miliardy dolarů, což znamená návrat k růstu. Překonaly odhady analytiků, když se díky přílivu inzerentů dařilo platformě YouTube, ale i cloudovým službám.

Čistý zisk Googlu meziročně stoupl o téměř 60 procent na 11,2 miliardy dolarů. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali zisk na 7,7 miliardy dolarů. Zisk na akcii dosáhl ve třetím čtvrtletí 16,40 USD, loni to bylo ve třetím kvartálu 10,12 USD.

Amazon

Tržby internetového prodejce Amazon stouply ve třetím čtvrtletí o 37 % na 96,15 miliardy USD a překonaly odhady. Firma ve čtvrtek sdělila, že čeká díky pokračování pandemie, kvůli níž mnoho lidí více nakupuje on-line, meziroční růst mezi 28 a 38 % i v aktuálním čtvrtletí. Zisk firmy se ztrojnásobil na 6,3 miliardy dolarů.

Apple

Čistý zisk americké technologické společnosti Apple ve čtvrtém finančním čtvrtletí klesl o více než 7 % na 12,67 miliardy dolarů z 13,68 miliardy USD před rokem. Tržby z prodeje telefonů iPhone se propadly o více než pětinu a zaostaly za očekáváním analytiků. Akcie podniku po zveřejnění výsledků ztrácely více než čtyři procenta.

Twitter

Twitter

Tržby společnosti díky příjmům z reklamy meziročně stouply o 14 % na 936 milionů dolarů, čímž překonaly odhady. Naopak přibylo ve třetím čtvrtletí méně uživatelů, než se čekalo, a akcie Twitteru proto po skončení obchodování oslabily o více než 15 %.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..