eRouška 2.0

eRouška – Britská mutace povede ke změnám v nastavení.

Britská mutace je agresivnější a rychleji se šířící forma koronaviru, která dělá starosti nejen epidemiologům. Pracovníci chytré karantény mají v úmyslu díky této mutaci upravit fungování aplikace eRouška. Alespoň to avizovali na sociální síti Twitter.

Britská mutace a nastavení eRoušky

„Britská mutace viru SARS-CoV-2 určitě povede ke změnám v nastavení eRoušky. Už o tom mluvíme s Googlem i Applem, jejichž protokol pomáhá aplikaci vyhodnocovat kontakty s nákazou. Otázkou je tedy pouze to, jak se algoritmus vyhodnocení rizika nákazy změní.“

eRouška je v tuto chvíli nainstalována na více než 1,5 milionu zařízení. Pokud jí ještě nemáte, můžete si ji stáhnout z následujících odkazů.

Prymula: Aplikace eRouška je téměř k ničemu.

„Ve snaze, aby nebyla vnímána jako jakýsi prostředek, který nás špehuje a který je průlomem do našeho soukromí, tak byl vytvořen model, který je téměř k ničemu,“ prohlásil nedávno Roman Prymula.

Pro co nejlepší fungování aplikace je totiž nezbytné, aby ji mělo nainstalováno co nejvíce lidí. „Počet stažení by měl v ideálním případě narůst na čtyři miliony.“ tak se na podzim minulého roku vyjádřil vládní mocněnec pro IT a digitalizaci Vladimír Dzurilla. Jak uvádíme viz. výše, tak v současné době má eRoušku nainstalováno pouze něco pře jeden a půl milionu lidí, což je žalostně málo.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..