Poetizer

Poetizer – Sociální síť pro básníky.

Původní článek o sociální síti Poetizer uveřejněný na blogu Xglosy.eu

Jak jste si už asi všimli, tak v poslední době, nejen zde na Xglosách ale i na AzaNovinách, se dosti věnuji alternativním sociálním sítím, anebo těm nově vznikajícím či řekněme oborovým. A dnes je na čase vám představit takovou novou sociální síť, která je určená jedinému segmentu, a to básníkům, poetům, rýmovačům etc.

Poetizer – V minimalismu je síla

Ano, stejně jako na Clubhousu můžete jen mluvit a nic moc jiného vás tam neruší, tak na Poetizeru můžete psát jen básně. Tato sociální síť působí zatím dosti minimalisticky, ani barevně nečekejte nějaký cirkus, jsou tam v podstatě odstíny šedé a červená. Tudíž za mě dobrý, na omalovánky si moc nepotrpím.

Poetizer - Sociální síť pro básníky
Poetizer – Sociální síť pro básníky.

Funkcionality a služby

Na Poetizeru můžete hlavně psát básně. Ostatní vám je mohou srdíčkovat či komentovat. A mohou vás, pokud je zaujmete, sledovat. Můžete si také ten který básnický počin uložit do záložek. A to je vše. I profil je minimalistický, fotografie, něco o vás, a počty a seznamy sledovaných a sledujícíh. Měla by být, zřejmě později, k dispozici i přímá soukromá konverzace. Budou se též chystat jakési skupiny apod. Síť se vyvíjí, tudíž další funkce jistě přibudou a do budoucna se s nimi počítá.

Profil Anděla Azazela na sociální síti pro básníky Poetizer
Můj profil na Poetizeru

Injekce od Karla Janečka

Známý český matematik, společenský reformátor, mecenáš, bojovník proti korupci a investor Karel Janeček podpořil koncem minulého roku tento český startup investicí přes 70 milionů korun a získal tím podíl ve společnosti 38,2 %.

O sociální síti Poetizer

Tato sociální síť byla spuštěna na podzim roku 2018. Jejími zakladateli jsou Johana a Lukáš Sedláčkovi, jedná se tedy o český projekt, který má ovšem globální záběr. Většinu uživatelů tvoří mladí američané, ano v USA se Poetizeru zadařilo, koneckonců poezie, po letech úpadku, začíná být opět moderní a na vzestupu. Což je jistě dobře. Ke konci minulého roku měla sociální síť Poetizer více jak 120 tisíc uživatelů a publikovaných básní bylo přes 1,4 milionu. Můžete ji používat přes webové rozhraní či si stáhnout aplikaci.

Facebooková stránka Český Poetizer ZDE

 Poetizer – Manifest

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Dej si jméno nebo nicky
je tu socka pro básníky

Vazmi papír nabruš pero
nechť vyvede se básnička
je tu síť pro umění
ne pro tupá selfíčka.

Anděl Azazel


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Poetizer – Sociální síť pro básníky.“

  1. […] Poetizer – Sociální síť pro básníky. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..