Twitter ptáček Pixabay

Super Follows a Ticketed Spaces

Super Follows a Ticketed Spaces jsou funkce, o které někteří již v této době mohou Twitter požádat. Pojďme si je trochu přiblížit a představit.

Twitter nejprve zkoušel funkci Super Follows během únorové akce Analyst Day. Super Follows umožňuje tvůrcům na Twitteru generovat měsíční příjmy tím, že nabízí obsah se zpoplatněním svých následovníků (followerů), kteří si je předplatí za 2,99 $, 4,99 $ či 9,99 $ měsíčně. Aby byli Tvůrci musí být starší 18 let, musí mít 10 000 sledujících a alespoň 25 tweetů za posledních 30 dní.

Super Follows a poplatky

Twitter si vezme pouze 3% příjmů tvůrců po poplatcích za nákup v aplikaci. Ovšem v App Store a Google Play jsou poplatky za nákup v aplikaci 30%, což znamená, že si tvůrci odnesou zhruba dvě třetiny toho, co jim následovníci platí. Jakmile přesáhnou výdělky na Twitteru 50 000 USD, aplikace si vezme 20% budoucích výdělků po zaplacení poplatků. V kombinaci s 30% nákupním poplatkem v aplikaci tak tvůrcům zbývá zhruba polovina plateb jejich následovníků.

Třeba takový Patreon si bere pouze 5% až 12% z příjmů tvůrce (obchází poplatky za nákup v aplikaci, protože je to webová platforma). Tvůrci, kteří se primárně zabývají svým publikem na Twitteru, mohou těžit z toho, že budou moci zpeněžit, aniž by nasměrovali sledující do jiné aplikace. Každopádně rozdíl v platbách je zde výrazný. Tvůrci pravěpodobně neopustí své stávající systémy Patreon kvůli Super Follows, ale přinejmenším by to mohlo nabídnout další zdroj jejich příjmů.

Twitter by chtěl peníze OnlyFans?

Twitter nejspíše reaguje i na platformu OnlyFans, která v posledních čtyřech letech zaznamenala kolosální úspěch. OnlyFans je sociální síť, kde uživatelé sdílí placený obsah. Služba je oblíbená u mnoha modelek a pornohereček, které zde sdílí své intimní fotky a tím si přivydělávají. A že to nejsou někdy malé částky, neboť některým z nich to přineslo i miliony dolarů.

žena erotika nahota na molu
Pixabay

Ticketed Spaces

Ticketed Spaces se zdají býti slibnější, jelikož Clubhouse, Spotify Greenroom a další konkurenti zatím podobné možnosti nenabízejí. Prostřednictvím Ticketed Spaces mohou uživatelé nastavit cenu mezi $ 1 a $ 999. Tvůrci mohou také omezit, kolik vstupenek se prodává, což může někoho motivovat k tomu, aby skutečně použil cenu vstupenky 999 USD na rozhovor typu one-on-one s celebritou. Twitter připomene účastníkům, že vstupenkový prostor se děje prostřednictvím oznámení push a v aplikaci. O přístup mohou požádat uživatelé starší 18 let, kteří za posledních 30 dní hostili tři prostory a mají alespoň 1 000 sledujících.

Aplikace pro použití Super Follows a Ticketed Spaces jsou k dispozici pouze na mobilních zařízeních a pro lidi v USA. V současné době mohou o Super Follows žádat pouze uživatelé iOS, aplikace Ticketed Spaces jsou k dispozici na obou platformách, tedy iOS i Android. Twitter přidává na postranní panel v aplikaci zcela nové tlačítko Monetizace, kde uživatelé zjišťují, aby zjistili, zda-li mají nárok požádat o zařazení do testovacích skupin pro tyto funkce. Tyto funkce budou v příštích měsících spuštěny v širším měřítku.

AN
Obrázky: Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..