Twitch Olympijské hry

Streameři Twitch banováni za vysílání z blízkosti Olympijských her.

Někteří streameři z platformy Twitch tvrdí, že dostali ban dle zákona DMCA za streamování na veřejných místech v blízkosti areálů olympijských her.

Jak mnozí předpokládali, tak zahajovací ceremoniál Olympiády v Tokiu přinesl několik odkazů na videohry. Kupříkladu se jedná o soundtrack z Dragon Quest nebo Final Fantasy. Přestože je organizace olympijských her přátelská k hráčům, je příroděžel také velmi přísná, pokud jde o DMCA. To platí zejména v letošním roce, kdy je známo, že japonské korporace jsou vůči autorským právům nemilosrdné.

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) je též známý tím, že v případech ochrany jeho obsahu je velmi přísný. Proto se množí případy, kdy streameři z Japonska hlásí, , že jim je zakázán přístup k platformě při streamování na veřejných místech poblíž olympijských areálů.

Několik japonských streamerů IRL (ve skutečném životě) bylo banováno od společnosti Twitch, protože vysílali naživo z veřejných prostranství a parků poblíž japonského národního stadionu.

Bany streamerů na Twitch

Jak uvádí streamer Kuri, který je partnerem streameru IRL Twitch z Japonska, dva z jeho přátel byli z tohoto důvodu banováni. „Dva moji přátelé dostali ban za streamování na veřejných místech poblíž olympiády 2021. Jeden streamoval přelet tryskáčů ve veřejném parku, druhý pak před stadionem. Mezinárodní olympijský výbor zneužívá zákon o autorských právech DMCA na Twitchi a Twitch Support nedělá nic, aby to zastavil.“

I když má MOV jistě naprosté právo zasílat oznámení o zastavení šíření podle zákona DMCA, pokud jde o obsah olympijských her v Tokiu, banovat někoho, kdo streamoval na veřejných místech, je určitě podivné, zvláště pokud se jejich zaměření nesoustředilo na samotnou událost.

Podpora Twitch s oficiálním prohlášením ohledně této problematiky na olympijských hrách v Tokiu stále nepřichází. Streameři tak moc neví na čem jsou, žijí v nejistotě a netuší přesně co mají povoleno a co už nikoliv.

Co je DMCA?

Digital Millenium Copyright Act of 1998 (zkráceně DMCA), je rozsáhlý zákon v americkém právu, který doplňuje Copyright Act of 1976 (Title 17 of US Code) tj. americké autorské právo. Tento zákon byl přijat kongresem a v platnost vstoupil 28. října 1998.

AN
zdroj: GINX TV
obrázek: remix Pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..