Český slavík - hudební anketa

Legendární hudební anketa Český slavík se vrací po 4 letech

Legendární hudební anketa Český slavík je zpět. Hlasování o nejpopulárejšího zpěváka, zpěvačku a skupinu z českého hudebního rybníčku je v plném proudu. Letos pod křídly miliardáře Karla Janečka s názvem Český slavík 21.

Většinový podíl v agentuře Musica Bohemica s.r.o., která byla v minulosti pořadatelem ankety, odkoupil Karel Janeček. „Jsem velmi rád, že mohu pomoci naší hudební scéně, stíhané excesivními až neracionálními restrikcemi a přispět k renesanci největší české hudební ankety, jejíž název vymyslel v roce 1962 Ladislav Smoljak. Spravedlivé hlasování podle hlasovací metody D21 umožní lidem lépe vyjádřit své preference a přináší tak férové a sjednocující výsledky soutěže, kterou považuji za rodinné stříbro české i československé populární hudby.” Karel Janeček, prezident ankety Český slavík 21.

Anketa se v minulých ročnících potýkala s některými potížemi, z nichž asi největší byla kauza zpěváka Tomáše Ortela a skupiny Ortel v roce 2017, kdy se zpěvák měl umístit na druhém místě. Ovšem pořádající agentura mu odebrala hlasy s tím, že hlasování pro něj proběhlo nefér způsoby. Rok 2017 byl nakonec posledním ročníkem pod vedením Jaroslava Těšínského, jenž od roku 1996 stál v čele organizátorů. Letos bude mít už jen roli poradce. Po tomto roce se anketa Český slavík odmlčela.

Pravidla ankety Český slavík

Hlasovat můžete ve čtyřech kategoriích

  • Zpěvák
  • Zpěvačka
  • Hudební skupina
  • Hip hop & Rap

V každé kategorii máte pět hlasů, které můžete rozdělit těm, kterým chcete dát svůj hlas. Můžete tedy hlasovat celkem až pro pět interpretů, kteří působí nebo působili v letošním roce.. Můžete ale také hlasovat jen pro jednoho, dva, tři nebo čtyři interprety. Jednomu interpretovi nemůžete dát více než jeden hlas. Můžete hlasovat ve všech kategoriích, ale můžete také některé kategorie přeskočit a nehlasovat v nich.

Hlasování vám zjednoduší seznam interpretů, kteří v posledním ročníku ankety získali do sčítání více než 100 bodů. Napište jméno svého interpreta do hlasovací kolonky a vyberte si z nabídky, která se vám zobrazí. Pište celé příjmení a jméno interpreta nebo celý název skupiny. Tuto kolonku můžete použít opakovaně, maximálně pětkrát. Pokud jméno svého interpreta v seznamu nenajdete, přidejte ho tlačítkem +, které najdete vlevo dole.

Kategorie Hip hop & Rap je nová, proto zde nenajdete seznam interpretů podle minulého ročníku. V této kategorii ale máte pět prázdných kolonek, do kterých můžete napsat jména svých favoritů.

Hlasovat můžete do pátku 5. listopadu do půlnoci.

Jak to dopadlo naposledy v roce 2017?

Poslední ročník, jak už jsme psali, proběhl v roce 2017 a bylo v něm uděleno celkem 154 886 hlasů. V kategorii Zpěvák zvítězil Karel Gott, Zpěvačku ovádla Lucie Bílá a mezi kapelami byl nejúspšnější Kabát. Absolutním slavíkem se stala Lucie Bílá, Slavíkem bez hranic slovenská formace No Name a Objevem roku Mirai.

AN
Foto: Český slavík

Majitel ankety Janeček chce kandidovat na Prezidenta ČR

28.9.2021 AzaNoviny

Majitel ankety Český slavík, miliardář a spolumajitel společnosti RSJ Investments Karel Janeček údajně zamýší prezidentskou kandidaturou a chce být prý připraven i na předčasné volby. V těch by pak rád prosadil metodu D21, ve které má volič více hlasů. O kandidatuře na českého prezidenta údajně zajímá již několik měsíců. Nechal si prý k této záležitosti už vypacovat i průzkum.

Koupě ankety má prý souviset právě s případnou prezidentskou kandidaturou. S oznámením Janeček údajně vyčkává zatím monitoruje své šance. Chce být však připraven i na případ, že by současný prezident Miloš Zeman nedokončil mandát a proběhly by předčasné volby. Dle zjištění Janeček míní, že na české politické scéně chybí autorita, která by dokázala oslovit lidi mimo stranické struktury. Jako nutnost také považuje prosazení nové volební metody D21, kterou poprvé představil v říjnu 2012.

AN


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..