Nordic Telecom logo

Nordic Telecom dokončil fúzi sedmi poskytovatelů internetu

Nordic Telecom k 1. listopadu letošního roku dokončil fúzi dalších sedmi poskytovatelů fixního internetu. Pro operátora je to v pořadí již čtvrtá větší fúze. V rámci poslední integrace získá více než 26 tisíc zákazníků přístup ke kvalitnějším službám a může tak těžit z výhod skupiny Nordic Telecom.

Firmy Alcom Systems, Leháro.NET (Biteo), CMS Internet, Fifejdy.cz, Fortech, Omega Tech a Tišice.Net se k 1. listopadu sloučily do společnosti Nordic Telecom Regional. Značka Nordic Telecom tímto krokem rozšíří svou působnost hned v několika regionech napříč Českou republikou. Konkrétně na Ostravsku, Berounsku, Mělnicku a Svitavsku, a také v okolí Litomyšle a Lanškrouna.

„Naším strategickým plánem je provést fúzi všech akvizic do jediné společnosti, která bude poskytovat služby koncovým i firemním zákazníkům pod značkou Nordic Telecom po celé republice.“ říká Petr Škop, komerční ředitel Nordic Telecomu.

Fúze je pokračováním postupné konsolidace trhu v oblasti poskytování internetu v regionech. Společnost prostřednictvím akvizic integruje lokální poskytovatele internetu (ISP) v Čechách a na Moravě.

Nordic Telecom mezi 5 největšími poskytovateli pevného internetu

Nordic Telecom aktuálně patří mezi pět největších tuzemských poskytovatelů pevného internetového připojení. Letos v červnu oznámil zprovoznění jubilejního tisícího vysílače v licencovaném pásmu 3,7 GHz. Navíc drží díky úspěšné aukci z loňska i kmitočty v pásmu 3,5 GHz. V posledních čtyřech letech investovala firma ročně do kmitočtových licencí a
infrastruktury stovky milionů korun.

Kromě bezdrátového připojení k internetu vzduchem pomocí LTE technologie nabízí ve vybraných lokalitách také připojení na optické a WiFi síti nebo přes technologii VDSL, a postupně plánuje nabízet i mobilní služby na celorepublikové úrovni. Služby společnosti již využívá více než 110 tisíc zákazníků.

O společnosti

Nordic Telecom (NT) poskytuje telekomunikační služby v pásmu 3,7 GHz (5G-ready technologie), na optické síti, i kvalitní WiFi technologii. Staví nejmodernější síť, která nabízí spolehlivé vysokorychlostní připojení vzduchem a digitální TV. Přes přístupovou síť společnosti Cetin nabízí pevné připojení k internetu xDSL a prostřednictvím partnerských sítí pak funguje také jako plnohodnotný virtuální mobilní operátor. Eticky a korektně konsoliduje trh lokálních posyktovatelů internetu. Dbá na to, aby vždy jednali férově a transparentně, bez skrytých nástrah a kliček. Jejich cíl je vytvořit pevnou skupinu, která je opřená o moderní technologie a zkušenosti majitelů regionálních internetových společností.

Doba se zrychluje, výkon počítačů se každý rok zdvojnásobuje, nastupuje digitalizace a robotizace. Podstata člověka jako svobodného jedince se ztrácí ve společenském soukolí a nahrazuje ji honba za uměle vyvolanými potřebami bez hlubšího smyslu. Nordic Telecom věří, že není možné rozvíjet se na základě „zisku” a „spotřeby”. Zodpovědnost za společnost jako celek a svoboda jednotlivce jsou pro NT základ. Proto se vrací ke kořenům lidství, vnitřní integritě, souladu s přírodou i mezi lidmi, a hlavně k pokoře. To je podle NT cesta vedoucí k dlouhodobé prosperitě.

AN
Zdroj: nordictelecom


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..