Český Rozhlas Podcasty

Český rozhlas Podcasty měly v listopadu rekordní poslechovost. HbbTV mujRozhlas

Český rozhlas Podcasty v listopadu zaznamenal rekordní poslechovost. Na online platformách Českého rozhlasu, anebo prostřednictvím třetích stran, si posluchači přehráli neuvěřitelných 5,4 milionu audií. A to ještě po započtení jednotlivých stažení v podcastových aplikacích a zhlédnutí na YouTube Český rozhlas překonal hranici deseti milionů stažení a spuštění audií.

V příštím roce ještě více audio formátů

„Letošní podzim jednoznačně potvrdil významnou roli poslechu on-demand pro distribuci obsahu Českého rozhlasu. Rostoucí poslechovost podcastů a pořadů na audioportálu mujRozhlas a třetích stranách je pro nás potvrzením, že se ubíráme správným směrem. V příštím roce se ještě více zaměříme na nové audio formáty a zdokonalování jejich distribuce,” uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Český rozhlas – Nejpopulárněší podcasty

Český rozhlas má dlouhodobě nejpopulárnější podcast v podobě denního zpravodajského podcastu s názvem Vinohradská 12. Od svého vzniku v roce 2019 již získal na platformách Českého rozhlasu a v podcastových aplikacích více než 21 milionů stažení. Vysoké poslechovosti se těší i podcastová série Českého rozhlasu Dvojka s názvem Kriminálka, jejíž tvůrci na příští rok připravili čtyřicet nových dílů.

Český rozhlas – Radio Wave

Radio Wave se už několik let úspěšně zaměřuje na podcastové série, jimiž chce otevírat aktuální společenská témata, která řeší mladí lidé. Aktuálním podcastovým hitem této stanice se stala dokumentární série Hrana. Přináší příběhy mladých mužů, kteří kvůli touze po vysněné postavě vedou souboj s vlastním tělem a dostávají se do fyzicky i psychicky náročných, až hraničních situací. Úspěšný je i podcast Neklid, seriál o vztahu, který zašel příliš daleko.

Radiožurnál

Český rozhlas Radiožurnál má mezi podcasty v poslechovosti dlouhodobé dominantní pořad Host Lucie Výborné, v listopadu měly u online publika úspěch také reportážní seriály Hrdinové pandemie a Restart díky covidu, zachycující příběhy lidí, kteří vzali pandemii jako příležitost.

Český rozhlas Plus a další

Dařilo se také pořadům Českého rozhlasu Plus. Populární byla Radiokniha, komentáře aktuálních témat Názory a argumenty nebo rozhovory s významnými osobnostmi v rámci pořadu Osobnosti Plus.

Trvale velký zájem je o četby a audioknihy. Mezi nejposlouchanější pořady patří Četby na pokračování na stanicích Český rozhlas Dvojka a Český rozhlas Vltava. Rekordní poslechovost na podzim zaznamenal také vltavský pořad Četba s hvězdičkou, jehož aktuálně nejúspěšnějším dílem jsou Elementární částice francouzského spisovatele Michela Houellebecqa.

Mobilní aplikac mujRozhlas

Aplikaci pro váš OS si můžete stáhnout zde

Co vám aplikaci mujRozhlas přináší? Můžete:
  • Přehrávat živé vysílání všech stanic Českého rozhlasu
  • Poslouchat oblíbené pořady online i offline
  • Posunout přehrávání směrem k začátku pořadu
  • Získat mnoho tipů k poslechu pro děti
  • Mít po ruce všechny rozhlasové podcasty
  • Nastavovat si záložky na hlavní stránce podle svého
  • Přepnout na noční režim
  • Využít stejné nastavení v aplikaci i na webu

HbbTV aplikace mujRozhlas

Začátkem prosince byl také spuštěn ostrý provoz televizní HbbTV aplikace mujRozhlas, která doposud fungovala v testovacím režimu jen na několika rozhlasových kanálech. Ta je nyní po stisku červeného tlačítka na televizním ovladači k dispozici na všech devíti DVB-T kanálech Českého rozhlasu a v distribučních soustavách spolupracujících IPTV a kabelových distributorů.

Uživatelé v aplikaci najdou živé vysílání všech stanic Českého rozhlasu a veškeré archivované pořady, na které jsou zvyklí z webu a mobilní aplikace mujRozhlas. Brzy přibude také možnost přihlášení, zpřístupnění sekce mujPlaylist a další inovace.

AN
Zdroje a obrázky: čro


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Český rozhlas Podcasty měly v listopadu rekordní poslechovost. HbbTV mujRozhlas“

  1. […] Český rozhlas Podcasty měly v listopadu rekordní poslechovost. HbbTV mujRozhlas […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..