Twitter Editace příspěvků (Edit tweet)

Twitter a editace příspěvků? No konečně, zatím se testuje

Všichni kdo používají Twitter vědí, že editace příspěvků na této sociální síti nikdy nebyla možná. To se ale může změnit a uživatelé konečně budou moci své příspěvky upravovat. Zatím byla praxe taková, že když člověk udělal nějakou chybu, nenapsal úplně přesně co zamýšlel, anebo chtěl ještě něco doplnit, pak musel příspěvek smazat a napsat zcela nový.

Společnost Twitter na své sociální síti oznámila, že testuje tlačítko, díky kterému bude možná editace příspěvků. S testováním začalal Twitter, jak sám v pšíspěvku tvrdí, již v loňském rocei. Oznámení přišlo pouze několik málo hodin poté, co se novým největším akcionářem podniku stal Elon Musk. Ten se svých fanoušků ptal v anketě, jestli by právě o tuto funkci přivítali.

Twitter souvislost s anketou Muska popírá

„Když se teď všichni ptají… ano, na editační funkci pracujeme už od loňského roku! Ne, ten nápad jsme nedostali díky anketě,“ stojí v příspěvku Twitteru. Dále se v něm uvedí, že funkci editace bude v příštích měsících testovat ve své placené službě Twitter Blue. Test mu pomůže „zjistit, co funguje, co ne a co je možné“. Zatím ovšem není zcela jasné, jestli bude zmiňovaná funkce k dispozici pro všechny uživatele.

https://twitter.com/TwitterComms/status/1511456430024364037?s=20&t=l51JGjhfbaqnFv72RXyf7A

Muskova anketa

Na Muskovu anketu na Twitteru o zavedení editačního tlačítka během 24 hodin odpovědělo více než 4,3 milionu uživatelů této sociální sítě. Pro zavedení funkce hlasovalo 73,5 % z nich. Musk navíc do své ankety přidal i vtip, v obou možných odpovědích jsou překlepy. Právě kvůli nim by uživatelé této sítě uvítali možnost dodatečných úprav.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; remix pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter a editace příspěvků? No konečně, zatím se testuje“

  1. […] Twitter a editace příspěvků? No konečně, zatím se testuje […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..