Thunderbird pro Android - Thunderbird se spojuje s K-9 Mail

Mobilní aplikace poštovního klienta Thunderbird pro Android

Hlavně v minulosti významně a výrazně populární poštovní klient Thundrbird se pravděpodobně po mnoha letech dočká i své mobilní aplikace pro Android. A jak k tomu dojde? Thunderbird nevytvoří svou fungl novou aplikaci pro mobilní operační systém Android, nýbrž využije již existující aplikaci K9 Mail.

K-9 Mail se připojuje k rodině Thunderbird

K-9 Mail se oficiálně připojuje k rodině Thunderbird. Produktový manažer Thunderbirdu Ryan Lee Sipes se již před časem setkal se správcem projektu K9 Mail Christianem Kettererem a dohodli se na spolupráci. Ta nyní vyvrcholila spojením obou open source projektů. Historie K9 Mail sahá až do roku 2008, název a logo jsou inspirované seriálem Doctor Who. K-9 Mail se tedy promění v Thunderbird na Androidu, a přijme jak název tak logo Thunderbirdu.

Thunderbird a K9 Mail nechtějí tříštit síly

Vývojáři Thunderbirdu osvětlují, proč nakonec nejdou to tvorby vlastní aplikace – jednoduše nechtějí tříštit síly. K9 Mail má stejně jako Thunderbird dost fanoušků mezi pokročilejšími uživateli, a tedy společnou cílovou skupinu. Thunderbird se tak dostane na Android. A co iOS, pro iPhony tato aplikace neexistuje a zřejmě jen tak ani existovat nebude.

Než se K9 Mail přejmenuje na Thunderbird, musí aplikaci vývojáři upravit. Zejména dojde ke zprovoznění synchronizace s desktopovým Thunderbirdem, vylepšení správy složek či nastavení účtu pomocí automatické konfigurace. Vývoj ale nebude patrně tak rychlý, jak byste si možná někteří představovali. Funkční synchronizace se očekává nejdříve za rok. K9 Mail si však podle vývojářů máte nainstalovat již teď a pomáhat tak komunitě při dalších úpravách.

AN
Zdroje a obrázky: blog thunderbird


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..