Ilustrační foto - Optické kabely

Výpadek internetu na Kladně, stojí za ním krádež optického kabelu

Výpadek internetu a pevných linek na Kladně, který toto statutární město ve středočeském kraji dnešního dne, tedy ve čtvrtek, postihl, se může týkat až několika tisíc lidí. Důvodem je pokus o krádež optického kabelu. Škoda bude podle odhadů zhruba dva miliony korun. Po pachateli policisté pátrají, sdělila kladenská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Kvůli rozsáhlému poškození kabelů v centru Kladna je od dnešních ranních hodin mimo provoz část internetové sítě. Společnosti, které připojení poskytují, se snaží situaci vyřešit.

Bez internetu jsou podle Richterové i někteří uživatelé z okolních obcí. „Předběžná škoda je podle aktuálních informací okolo dvou milionů korun,“ uvedla Richterová. Podle ní zatím není jasné, zda byl pachatel jeden nebo zda jich bylo více.

Na kladenském magistrátu internet jde, úřední pracoviště fungují.

Kladno

Kladno je statutární město ve středních Čechách, žije zde přibližně 67 tisíc obyvatel a je tak největším městem Středočeského kraje a třináctým největším městem České republiky. Je známo pro svou těžbu černého uhlí v minulosti a výchovu hokejistů.

AN
Zdroje a obrázky: cn; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Výpadek internetu na Kladně, stojí za ním krádež optického kabelu“

  1. […] Výpadek internetu na Kladně, stojí za ním krádež optického kabelu […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..