T Phone a T Phone Pro

T Phone – Český T-Mobile nabízí vlastní značku smartphonů

Český mobilní operátor T-Mobile nabízí vlastní značku smartphonů, kterou nazval T Phone. Zatím se jedná o dva dostupné modely, které mají být optimalizované pro zdejší 5G sítě a zvládat rychlosti až 1 gigabit za sekundu.

Tato zařízení byla vyvinuta ve spolupráci s Googlem, tudíž mají k dispozici čistý Android 12 nebo Google One a YouTube Premium na tři měsíce zdarma. Přístroje pro T-Mobile vyrábí čínská společnost Wingtech. Hlavní motivací mobilního operátora nasadit vlastní značkové telefony je dostupnost 5G pro všechny. Jedná se také o další snahu zpeněžení 5G sítě. T-Mobile též uvádí, že jde o první fázi vstupu operátora do segmentu hardwaru.

Cenová dostupnost T Phone

Základním modelem je T Phone, který má 4 GB RAM, 4500mAh baterii, čipset MediaTek Dimensity 700 či 6,52 HD+ displej. O něco výkonější, lepší a rozměrově větší Pro disponuje 6 GB RAM, 5000mAh baterií, stejným čipsetem a HD+ displejem s úhlopříčkou 6,82”.

T Phone je dostupný s tarifní dotací už od 1 Kč, pro náročnější uživatele pak bude určena výkonnější varianta Pro s pokročilejší výbavou za 2 499 Kč. Oba modely bude také možné koupit bez tarifních a extra dotací, kdy u modelu T Phone bude základní cena 4 999 Kč a u T Phone Pro 6 499 Kč.

Porovnání specifikací

T-Mobile: Porovnání specifikací T Phone a T Phone Pro

Zařízení mají poměrně obyčejný, ale přesto čistý design s lehce zaoblenými rohy a rovnými plastovými zády. Zvýrazňujícím prvkem je magentově nabarvené boční odemykací tlačítko, které v sobě skrývá i čtečku otisků. Vizuálně se oba modely liší hlavně velikostí (Pro je logicky větší) a počtem fotoaparátů na zadní straně (čtyři vs tři). Pokročilejší model má bezdrátové dobíjení, což je v dané cenové hladině unikum, základnímu modelu bohužel chybí NFC a fotoaparát má ochuzený o širokoúhlý objektiv.

AN
Zdroje a obrázky: t-mobile


Uveřejněno

v

od

Komentáře

3 komentáře: „T Phone – Český T-Mobile nabízí vlastní značku smartphonů“

  1. […] T Phone – Český T-Mobile nabízí vlastní značku smartphonů […]

  2. […] T Phone – Český T-Mobile nabízí vlastní značku smartphonů […]

  3. […] T Phone – Český T-Mobile nabízí vlastní značku smartphonů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..