Zásilkovna - Přeprava objednávek

Zásilkovna – Průměrná hodnota objednávek klesá

Zásilkovna hlásí, že průměrná hodnota objednávek doručených prostřednictvím jejich služby klesá. Loňského roku činila průměrná cena 1 500 Kč, v aktuálním roce je to ovšem už jen něco kolem tisíce korun.

„Jsme jako lakmusový papírek toho, co se děje v ekonomice. Lidé chudnou. Více šetří, vyhledávají levnější zboží, méně nakupují to zbytné, víc jdou do secondhandu,“ sdělila zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková při představení nového robotizovaného depa společnosti v Rudné u Prahy. Ač službě Zásilkovna hodnota jimi doručených objednávek klesá, tak z pohledu počtu zásilek je situace pro firmu stále dobrá. Kijonková odhaduje, že letos odbaví celkem 95 milionů zásilek. Loni to bylo 73 milionů. Je ale znát zpomalení růstu. Loni meziročně činil 89 %, letos ho firma odhaduje na 30 %.

„Je zřejmé, že z důvodu řady externích faktorů nebudou letošní růsty tak dynamické jako v minulých dvou letech. Nicméně věříme, že celý segment e-commerce v letošním roce mírně poroste,“ dodala Kijonková. Skupina Packeta, do které Zásilkovna patří, letos očekává obrat přes šest miliard korun. Loni to bylo 4,9 miliardy Kč. Skupina vedle Česka působí i na zahraničních trzích, a to na Slovensku, v Německu, Rumunsku, Maďarsku či Polsku.

Příprava na Vánoce

Zásilkovna se už připravuje na předvánoční sezonu. V Rudné v úterý otevřela své dosud největší depo o rozloze 12 600 metrů čtverečních. Je vybavené novými roboty, kteří pomáhají s tříděním zásilek. Zásilkovna nyní celkem disponuje téměř 400 roboty a v předvánoční sezoně bude každá druhá zásilka roztříděna robotickou třídičkou. Současně firma navýšila počet zaměstnanců, aktuálně jich je za celou skupinu 2 500.

AN
Zdroje a obrázky: zasilkovna


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..