Elon Musk sociální síť Twitter

Musk se obrátil na inzerenty, aby jim sdělil své záměry s Twitterem

Šéf automobilky Tesla a americký miliardář Elon Musk se v otevřeném dopise obrátil na reklamní zákazníky, aby jim sdělil své záměry s Twitterem. Vysvětluje v něm, proč se rozhodl firmu koupit, a vyvrací obavy o její budoucí vývoj pod jeho vedením.

Otevřený dopis v němž Musk vysvětlil své záměry s Twitterem

Vážení inzerenti na Twitteru,

chtěl jsem se s vámi osobně podělit o svou motivaci k pořízení Twitteru. Hodně se spekulovalo o tom, proč jsem Twitter koupil a co si myslím o reklamě. Většina z nich byla mylná.

Twitter jsem si pořídil proto, že pro budoucnost civilizace je důležité mít společné digitální náměstí, kde lze zdravě diskutovat nad širokou škálou názorů, aniž by se člověk uchyloval k násilí. V současné době existuje velké nebezpečí, že se sociální média rozštěpí na krajně pravicové a krajně levicové skupiny, které budou vytvářet další nenávist a rozdělovat naši společnost.

Většina médií v neúnavné honbě za kliknutím tyto polarizované extrémy podněcuje a uspokojuje, protože věří, že právě to přináší peníze, ale tím se ztrácí možnost dialogu.

Proto jsem si koupil Twitter. Neudělal jsem to proto, že by to bylo snadné. Neudělal jsem to proto, abych vydělal víc peněz. Udělal jsem to proto, abych se pokusil pomoci lidstvu, které mám rád. A dělám to s pokorou, protože si uvědomuji, že neúspěch při sledování tohoto cíle je i přes naši snahu velmi reálný.

To znamená, že Twitter se samozřejmě nemůže stát pekelnou krajinou volného pohybu, kde lze říci cokoli bez jakýchkoli následků! Kromě dodržování zákonů musí být naše platforma vřelá a přívětivá pro všechny. Můžete si vybrat požadovaný zážitek podle svých preferencí, stejně jako si můžete vybrat například sledování filmů nebo hraní videoher od nejrůznějšího věku až po dospělé.

Velmi také věřím, že správná reklama vás může potěšit, pobavit a informovat; může vám ukázat službu nebo výrobek či léčbu, o jejichž existenci jste neměli tušení, ale které jsou pro vás vhodné. Aby to byla pravda, je nezbytné ukazovat uživatelům Twitteru reklamu, která co nejvíce odpovídá jejich potřebám. Reklamy s nízkou relevancí jsou spam, ale vysoce relevantní reklamy jsou skutečně obsahem!

V zásadě Twitter usiluje o to, aby se stal nejuznávanější reklamní platformou na světě, která posiluje vaši značku a rozvíjí váš podnik. Všem, kteří s námi spolupracují, děkuji. Pojďme společně vybudovat něco výjimečného.

Kritici se obávají menší moderace obsahu

Kritici se obávají, že změna vlastníka povede k méně moderovanému obsahu, což podpoří nenávistné projevy na síti. To by právě mohlo odradit inzerenty. Ve středu Musk podle agentury Reuters navštívil centrálu Twitteru v San Francisku. Zároveň aktualizoval svůj profilový životopis, kde naznačil, že je nově nejvyšším šéfem společnosti, když se označil za „Chief Twit“.

Dlouhý a překotný příběh převzetí Twitteru

Soud Elonu Muskovi nařídil, aby se do 28. října se společností Twitter dohodl, zda ji za dříve nabízenou cenu 44 miliard dolarů (téměř 1,1 bilionu Kč) převezme či ne. Musk záměr firmu převzít oznámil už v dubnu, v červenci ale od záměru ustoupil, což zdůvodnil tím, že Twitter mu neposkytl informace o falešných a spamových účtech. Twitter následně Muska zažaloval. V říjnu Musk nicméně svou nabídku na převzetí firmy za stejnou cenu překvapivě zopakoval.

Dohoda ještě nebyla oficiálně dokončena a Twitter ji nepotvrdil. Musk už ale o převzetí Twitteru hovoří v minulém čase, což naznačuje, že se tak brzy stane, uvedla agentura DPA. Čas mají obě strany do pátku 17:00 místního času (23:00 SELČ). Pokud se do té doby nedohodnou, do věci se vloží soud.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; agentury, remix pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Musk se obrátil na inzerenty, aby jim sdělil své záměry s Twitterem“

  1. […] Musk se obrátil na inzerenty, aby jim sdělil své záměry s Twitterem […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..