Ověřený účet na Twitteru - Miroslav Kalousek

Ověřený účet na Twitteru za osm dolarů měsíčně, plánuje Musk

Ověřený účet na Twitteru za osm dolarů měsíčně, plánuje čerstvě nový majitel této sociální sítě Elon Musk. Uživatelé by mohli platit měsíčně oněch osm dolarů (198 korun), pokud budou chtít, aby se u jejich jména objevovala modrá ikona označující ověřený profil. Za použití tohoto zatržítka, používaného běžně u známých osobností, se v současné době neplatí nic.

„Sílu lidem! Modré (tlačítko) za osm dolarů měsíčně,“ napsal na Twitteru Musk, který minulý týden dokončil převzetí stejnojmenné společnosti za 44 miliard dolarů. Uživatelé, kteří si za službu připlatí, budou mít podle něho přednost v odpovědích a vyhledávání.

Ověřený účet na Twitteru existuje od roku 2009

Britská BBC na svých internetových stránkách píše, že Twitter doposud využíval pro ověřování uživatelů žádost ve formě krátkého formuláře. Byl vyhrazen lidem, za které by se někdo mohl pokoušet vydávat. Šlo o politiky, celebrity nebo známé novináře. Firma tento systém zavedla v roce 2009, kdy čelila žalobě kvůli tomu, že proti takovým podvodným účtům nepodnikala dostatečné kroky.

Kritikové Muskova rozhodnutí zavést měsíční poplatek za modrou „fajfku“ upozorňují na to, že pro uživatele Twitteru bude těžší rozlišit spolehlivé zdroje. Když se původně objevily informace, že ověřený účet bude za 20 dolarů měsíčně, napsal spisovatel Stephen King na Twitteru, že „by spíš měli platit mně“. Musk mu na to odpověděl, že „nějak složenky platit musíme … Co takhle osm dolarů?“

Twitter zdražuje Twitter Blue

Tady je nejprve nutno připomenout, že placená služba Twitter Blue je v tuto chvíli dostupná pouze na čtyřech trzích, a to USA, Nový Zéland, Canada a Austrálie. Ověřený účet na Twitteru by se měl podle interních informací stát privilegiem právě pro předplatitele verze Twitter Blue a ta má dosti zdražit. Současní držitelé ověření profilu budou mít 90 dní na první uhrazení předplatného, jinak jim modrý odznak s fajfkou zmizí.

V budoucnu bude Twitter Blue stát v USA 8 dolarů měsíčně, přičemž ceny v ostatních zemích budou upraveny podle kupní síly spotřebitelů na těchto trzích. Skok o 3 dolary oproti současnému 5 dolarovému měsíčnímu poplatku za Twitter Blue představuje zvýšení ceny o 60 %.

Twitter zároveň plánuje přidat do služby nové výhody. Jako předplatitel uvidíte méně reklam a budete mít možnost zveřejňovat delší videa a zvuk, což Twitter testoval již před Muskovým převzetím. Také vám dá přednost v odpovědích, zmínkách a ve vyhledávací funkci Twitteru. K oficiálnímu oznámení o předplatném a ověřených účtech by mělo podle informací z prostředí firmy dojít 7. listopadu.

Vylepšení Twitter Blue jen začátkem změn

Vylepšení Twitter Blue jsou pravděpodobně pouze začátkem změn, které Musk pro Twitter naplánoval. Podle The New York Times Musk nařídil celofiremní propouštění, které by se mohlo dotknout až 50 procent ze 7500 zaměstnanců Twitteru. Údajně také uvažuje o tom, že přivede zpět Vine , dávno zaniklou službu krátkých videí společnosti. Mezitím Musk neřekl, kdy se začnou zavádět změny na Twitteru Blue.

AN
Zdroje a obrázky: twitter; agentury; engadget

Komentáře

3 komentáře: „Ověřený účet na Twitteru za osm dolarů měsíčně, plánuje Musk“

  1. […] Ověřený účet na Twitteru za osm dolarů měsíčně, plánuje Musk […]

  2. […] Ověřený účet na Twitteru za osm dolarů měsíčně, plánuje Musk […]

  3. […] Ověřený účet na Twitteru za osm dolarů měsíčně, plánuje Musk […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..