Chatbot ChatGPT vyfasoval dočasný BAN na stránce pro kodéry Stack Overflow

Chatbot ChatGPT vyfasoval dočasný BAN na stránce pro kodéry Stack Overflow

Stack Overflow je stránka, kde mohou vývojáři klást a odpovídat na otázky týkající se kódování. Používání textu, který generuje chatbot ChatGPT, jenž minulý týden vydala nezisková organizace OpenAI, obdržel velmi rychle BAN, jelikož stránky Stack Overflow byly zaplaveny odpověďmi tohoto chatbota, které na první pohled mohly vypadat a jevit se jako správné, ovšem při důkladnější analyze tomu tak nebylo.

ChatGPT je založen na jazykovém modelu GPT-3 OpenAI. Uživatelé ovšem velmi rychle zjistili, že i když odpovídá na výzvy způsobem přiléhavým k člověku, v odpovědích které poskytuje, se mohou vyskytovat chyby.

Od svého spuštění byl vyzván mnoha různými způsoby, včetně psaní nového kódu a oprav chyb v kódování. Chatbot může sám požádat o další kontext, když ho člověk kupříkladu požádá o vyřešení problémů s kódováním. Sama OpenAI ale také poznamenává, že ChatGPT někdy píše „věrohodně znějící, ale nesprávné nebo nesmyslné odpovědi“.

To se zdá být klíčovou příčinou jeho dopadu na Stack Overflow a jeho uživatele, kteří hledají správné odpovědi právě na problémy spojené s kódováním. Navíc, jelikož ChatGPT generuje odpovědi velmi rychle, někteří uživatelé pak poskytují spoustu odpovědí, které vygeneroval, aniž by je analyzovali pro jejich správnost.

„Primárním problémem je to, že zatímco odpovědi, které ChatGPT produkuje, mají vysokou míru nesprávnosti, obvykle vypadají, že by mohly být dobré, a odpovědi je velmi snadné vytvořit,“ říkají v příspěvku moderátoři Stack Overflow.

ChatGPT má tak dočasný BAN na Stack Overflow

Stack Overflow uložil dočasný BAN, protože odpovědi vytvořené ChatGPT jsou „podstatně škodlivé“ jak pro web, tak pro uživatele, kteří hledají správné odpovědi. „Celkově vzato, protože průměrná míra získávání správných odpovědí z ChatGPT je příliš nízká, zveřejňování odpovědí vytvořených ChatGPT značně poškozuje stránku a uživatele, kteří se ptají nebo hledají správné odpovědi,“ uvádí se ve zmiňovaném příspěvku.

Někteří vývojáři se domnívají, že dopad ChatGPT na Stack Overflow je zřejmým problémem, protože by to uživatelům umožnilo získávat body a zvyšovat si tak reputaci, aniž by věděli, zda jsou odpovědi skutečně správné.

AN
Zdroje a obrázky: zdnet; stackoverflow; twitter; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Chatbot ChatGPT vyfasoval dočasný BAN na stránce pro kodéry Stack Overflow“

  1. […] Chatbot ChatGPT vyfasoval dočasný BAN na stránce pro kodéry Stack Overflow […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..