Elton John

Elton John kvůli Muskovi opustil Twitter

Elton John opustil Twitter kvůli novému majiteli této sociální sítě Elonu Muskovi. Britský hudebník Elton John se tak stal další celebritou, která oznámila, že opouští Twitter poté, co ho koupil Musk. Zpěvák, jenž příští rok v červnu vystoupí na festivalu Glastonbury, svůj odchod zdůvodnil „změnou politiky“ ohledně dezinformací. Musk už dříve oznámil, že jeho prioritou je nemít na síti tak přísnou cenzuru. V listopadu kupříkladu Twitter přestal podnikat kroky proti účtům, které šíří dezinformace o covidu-19.

„Celý život jsem se snažil využívat hudbu k tomu, abych spojoval lidi. Teď mě mrzí, když vidím, jak jsou dezinformace používány k tomu, aby náš svět rozdělily,“ napsal známý zpěvák ve svém poslední tweetu zveřejněném v pátek odpoledne. „Rozhodl jsem se, že už nebudu používat Twitter v reakci na jejich nedávnou změnu v politice, která umožní nekontrolované šíření dezinformací,“ dodal.

Elon Musk v reakci na oznámení Eltona Johna uvedl, že doufá, že se zpěvák na sociální síť vrátí. „Miluju vaší hudbu. Doufám, že se vrátíte. Existují nějaké konkrétní dezinformace, které vás znepokojují?“ napsal.

Elton John není jediný ze známých osobností, co opustil Twitter. Odchod z mikroblogovací platformy již v minulosti oznámili například herci Jim Carrey a Whoopi Goldbergová, supermodelka Gigi Hadidová či hudebník Jack White ze skupiny The White Stripes. Hadidová ve svém oznámení o odchodu označila Twitter pod Muskovým vedením za „žumpu nenávisti a fanatismu“.

AN
Zdroje: bbc; agentury


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Elton John kvůli Muskovi opustil Twitter“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..