Elon Musk Twitter logo rubikova kostka

Twitter patrně projde největší změnou v historii: navýšení znaků na 4000

V dnešní době nejpropíranější a nejdiskutovanější sociální síť Twitter patrně čeká největší změna od jeho vzniku, a to navýšení počtu znaků z 280 na 4000. Potvrdil to nový šéf této platformy sociálních médií Elon Musk v odpovědi na dotaz uživatele Allan Obare. V dohledné době se tedy patrně dočkáme dramatického navýšení počtu znaků v jednom tweetu, což bude znamenat nejvýraznější proměnu Twitter v celé jeho historii.

Byl to právě striktně omezený počet znaků, které šly vepsat do jednoho tweetu, co tuto sociální síť výrazně a zásadně odlišovalo od konkurenčních platforem. Od samého začátku Twitter sám sebe označoval za mikroblogovací síť. Uživatelé si původně museli vystačit pouze se 140 znaky, což bylo dokonce méně než v případě klasických SMS zpráv (prostřednictvím SMS je možné standardně poslat 160 znaků). Mnozí uživatelé tuto skutečnost brali jako velmi omezující, tudíž jejich nářky Twitter nakonec vyslyšel a v roce 2017 počet znaků v jednom příspěvku zdvojnásobil na 280.

Twitter navýšení počtu znaků z 280 na 4000

Praxe z posledních let ale ukázala, že ani toto navýšení pro mnohé uživatele není dostatečné. Pokud uživatelé na Twitteru chtějí v součastnosti nějakou svojí myšlenku více rozvést, zpravidla to činí tak, že text rozdělí do vícero zpráv, což ale není zrovna moc přehledné.

Zvěsti z kuloárů potvrdil sám Musk

V posledních týdnech se v kulorárech hovořilo o tom, že po převzetí Twitteru Elonem Muskem by k nějakému výraznému navýšení počtu znaků v jedné zprávě mohlo dojít. Jeden z úživatelů této sociální sítě Allan Obare se odhodlal položit dotaz samotnému majiteli, zda-li je na zmiňované zvěsti něco pravda.

„Je pravda, že Twitter má zvýšit počet znaků z 280 na 4000,“ dotazoval se Elona Muska Obare. A americký miliardář, šéf společností Tesla a SpaceX, jenž je nejbohatším člověkem planety, mu překvapivě záhy odpověděl lakonické „Ano“. Detaily prozatím nejsou k dispozici, jisté tak není ani to, kdy by Twitter ke změně v podobě navýšení znaků na 4000 mohl přistoupit. Každopádně je ale nyní díky Muskovu potvrzení jisté, že jednu z nejpopulárnějších sociálních sítí na světě tato výrazná změna opravdu v budoucnu čeká.

AN
Zdroje: twitter; remix pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter patrně projde největší změnou v historii: navýšení znaků na 4000“

  1. […] Twitter patrně projde největší změnou v historii: navýšení znaků na 4000 […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..