Identita občana - Bankovní identita

Bankovní identita již i pro klienty UniCredit. Creditas a mBank ji chystají

Bankovní identita byla doposud nabízena klientům v sedmi bankách, a to Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka, Komerční banka, Moneta Money Bank a Raiffeisenbank. Osmým finančním domem, který bankovní identitu nabízí se stala UniCredit Bank. Bankovní identitu můžete využít k přihlašování ke službám veřejné správy nebo k registracím některých komerčních služeb.

Z devíti firem, jenž jsou akcionáři společnosti Bankovní identita, tak BankID nenabízí již pouze mBank. Ta ovšem podporu plánuje zavést ještě v letošním roce. Přidat se má letos též Creditas, která v Bankovní identitě ale žádný finanční podíl nemá. Zda-li ji nasadí i další menší bankovní hráči jako Trinity, Max banka či Hello bank, zatím není jasné.

Bankovní identitu již podporuje také několik desítek komerčních společností od obchodů (Alza, Coop), přes loterie (Sazka, Tipsport, Fortuna) až po pojišťovny (Generali, ČPP, Kooperativa), anebo jiné finanční a investiční společnosti. Letos by bankovní identitu měly pro registrace a přihlašování zavést i všechny zdravotní pojišťovny. Zatím ji nasadily jen ČPZP, OZP a VoZP.

Podle ředitele společnosti Marka Růžičky mají BankID letos integrovat také sdílené služby (auta, kola, koloběžky), knihovny a vysoké školy. Do konce ledna díky bankovní identitě půjde vyřídit rovněž dotační program Nová zelená úsporám a v polovině roku skrz nic bude možné žádat také o všechny typy důchodů.

Od konce minulého roku jsou ke stažení mobilní aplikace BankID Plus pro Android a iOS, které mají sloužit v obchodech při nákupu alkoholu či cigaret k ověření věku. Ale tam klienti spíš narazí na to, že daný podnik nebude o takové možnosti vůbec vědět.

Co je Bankovní identita

BankID je metoda digitálního ověření vaší totožnosti. Díky ní se můžete bezpečně přihlašovat do portálů různých firem a státní správy, a to stejně jednoduše jako do internetového bankovnictví. To a mnohem víc!

Jak bankovní identitu získat

Svou bankovní identitu již máte. Jedná se totiž o vaše přístupové údaje, resp. způsob jakým se přihlašujete do internetového bankovnictví u své banky. Pokud tedy jde o banky, které bankovní identitu svým klientům již poskytují.

Výhody bankovní identity

BankID máte dostupné přes přihlašovací údaje svého internetového bankovnictví. Už nepotřebujete desítky hesel.

Bankovní identita je online, takže ji můžete používat na počítači i telefonu, z domova, chaty i ze zahraničí. Jak sami potřebujete.

Bezpečné přihlášení, ověření osobních údajů, vyplňování dokumentů, podpis smluv – to vše máte bez poplatků.

Všechny vaše údaje má jako dosud pouze vaše banka a jen vy sami určujete, kde, jak a k čemu svou bankovní identitu využijete.

AN
Zdroje a obrázky: bankid; io


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..