Česká pošta - logo, pobočka

Česká pošta opět zdražuje, od července obyčejný dopis 27 korun

Česká pošta počínaje červencem zdražuje poslání obyčejného psaní o 4 koruny. Dopis v ekonomickém režimu tedy nově vyjde na 27 korun a v prioritním na 34 korun. Doporučené a cenné psaní bude dražší o desetikorunu, tedy v levnější variantě vyjde na 72, respektive 77 korun.

K úpravě cen listovních zásilek musí ztrátový státní podnik přistoupit především kvůli dlouhodobému poklesu zájmu o tuto službu při stále rostoucích nákladech. Česká pošta zdražuje už počtvrté od listopadu minulého roku. Naposledy zvyšovala ceny dopisů letos v únoru. Poukazovala především na růst cen energií a pohonných hmot. Ve zmiňovaném listopadovém zvyšování cen pošta zdražila posílání dopisů, balíků i poštovních poukázek.

„Nadále platí, že držitelé zákaznických karet České pošty budou mít cenu výhodnější. U obyčejného psaní bude cena o jednu korunu nižší, u doporučeného a cenného psaní pak o koruny dvě,“ sdělil mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Pošta loni kvůli poklesu výkonů vykázala ztrátu přes 1,7 miliardy korun. Letos kvůli dalšímu snížení objemu provozu očekávala ztrátu kolem čtyři miliard korun, což znamenalo hrozbu insolvence. Zahájila proto úsporná opatření, mimo jiné v polovině roku sníží počet poboček o 300 na 2 900 a zruší zhruba 1 500 z 23 000 pracovních míst. Do konce června by také měla představit plán transformace.

AN
Zdroje: ceskaposta


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Česká pošta opět zdražuje, od července obyčejný dopis 27 korun“

  1. […] Česká pošta opět zdražuje, od července obyčejný dopis 27 korun […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..