Laptop - Netflix (Ilustrační obrázek)

Díky seriálu na Netflix se podařilo najít v USA po 6 letech unesenou dívku

Ve Spojených státech se díky seriálu na platformě Netflix po šesti letech podařilo najít dívku, kterou v roce 2017 unesla její matka. Případ Kayly Unbehaunové zpracovali tvůrci v jedné z epizod seriálu Unsolved Mysteries (Nevyřešené záhady) a jeden z diváků pak díky tomu dívku poznal, když přišla do jeho obchodu v Severní Karolíně, a zalarmoval policii, napsal deník The Times.

Devítiletá Kayla zmizela ze svého bydliště v Illinois, kde žila společně s otcem, který ji měl ve výhradní péči. Úřady od začátku předpokládaly, že ji unesla matka, protože dívka zmizela v době, kdy s ní trávila čas, který jí pro návštěvy vyhradil soud.

„Rozplývám se radostí, že mám Kaylu zase doma,“ uvedl v prohlášení její otec Ryan Iskerka. Matka Heather Unbehaunová byla zatčena o víkendu kvůli obvinění z únosu, po zaplacení kauce nyní čeká na svobodě na zahájení soudu, který začne v červenci.

Seriál Unsolved Mysteries běžel na několika amerických televizních stanicích s přestávkami dvě desetiletí, naposledy začal nové série vysílat Netflix v roce 2020. „Je skvělé, jak takový pořad může mít pozitivní dopad,“ komentoval skutečnost, že se podařilo díky tomuto seriálu na platformě Netflix najít pohřešovanou dívku, Jerry Krawczyk, šéf policie ve městě South Elgin, kde žije její otec.

AN
Zdroje a obrázky: thetimes; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Díky seriálu na Netflix se podařilo najít v USA po 6 letech unesenou dívku“

  1. […] Díky seriálu na Netflix se podařilo najít v USA po 6 letech unesenou dívku […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..