Amazon prime balíky zásilky

Amazon zprovoznil distribuční centrum v Kojetíně, zaměstná až 2000 lidí

Internetový prodejce Amazon zprovoznil své nové robotické distribuční centrum v Kojetíně na Přerovsku. Plánuje v něm zaměstnat až 2000 pracovníků. První zásilka odeslaná zákazníkovi z distribučního centra v Kojetíně obsahovala stolní lampičku. „Jedná se o druhé distribuční centrum Amazonu na území ČR, ale první vybavené nejmodernější robotickou technologií, která podporuje zaměstnance v plnění úkolů při vyřizování zákaznických objednávek,“ řekl Noah Zyla ze společnosti Amazon.

Čtyřpodlažní robotické distribuční centrum v průmyslovém parku na okraji Kojetína pro Amazon postavila společnost Panattoni. Logistické centrum si vyžádalo investici více než pět miliard korun, projekt financovala skupina Accolade. Celková rozloha haly přesahuje 187.000 metrů čtverečních, její půdorys zabírá 51.000 metrů čtverečních. Výška budovy přesahuje v místech, kde vedou schodišťové šachty, 27 metrů. Zaměstnancům budou práci v logistickém centru v Kojetíně usnadňovat speciální robotické jednotky.

Zaměstnanci

Firma Amazon před časem zahájila nábor zaměstnanců pro distribuční centrum v Kojetíně, podrobnosti o počtu zájemců o tuto práci nezveřejnila. „V distribučním centru nalezneme širokou škálu pracovních míst od inženýrů a odborníků na robotiku, přes finanční manažery a IT specialisty až po týmy, které chystají, balí a expedují objednávky zákazníků,“ stojí ve zprávě Amazonu. Nástupní mzda zaměstnanců na vstupních pozicích činí 190 korun za hodinu, u vedoucích týmů 225 korun za hodinu. Balíček zaměstnaneckých výhod zahrnuje například desetiprocentní bonus ke mzdě, životní pojištění, penzijní připojištění, bezplatnou dopravu do zaměstnání či dotované stravování.

„Investice Amazonu v Kojetíně je dalším důkazem našeho závazku vůči České republice, neboť po plném zprovoznění zde vytvoříme až 2000 nových trvalých pracovních míst,“ uvedl generální ředitel Amazonu pro ČR Michal Šmíd.

Velký přínos pro celý region

Podle starosty Kojetína Leoše Ptáčka (Kojetín 2022) bude investice společnosti Amazon velkým přínosem pro celý region. „Kojetín prochází v posledních letech obdobím velké proměny. Mohutné investice do školství, kultury, sportu nebo rozvoje volnočasových aktivit vytváří ve městě klima, které oceňuje zejména nastupující generace. Přivést do města významného zaměstnavatele je další velmi podstatný střípek do mozaiky, na které několik let usilovně pracujeme,“ uvedl.

Americký Amazon je největším internetovým obchodem na světě, spolu s firmami Google, Apple a Microsoft patří k takzvané velké čtyřce technologických firem světa. V České republice Amazon působí od roku 2013, celkem investoval přes 26 miliard korun. První distribuční centrum Amazonu bylo v Česku otevřeno v roce 2015 v obci Dobrovíz. V tuzemsku nyní společnost zaměstnává přes 4000 lidí.

AN
Zdroje a obrázky: agentury; pixabay


Uveřejněno

v

, ,

od

Komentáře

2 komentáře: „Amazon zprovoznil distribuční centrum v Kojetíně, zaměstná až 2000 lidí“

  1. […] Amazon zprovoznil distribuční centrum v Kojetíně, zaměstná až 2000 lidí […]

  2. […] Amazon zprovoznil distribuční centrum v Kojetíně, zaměstná až 2000 lidí […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..