Livesport sídlo společnosti

Livesport měl loni zisk 1,04 miliardy Kč, jde o pokles stejně jako u tržeb

Česká technologická společnost Livesport, která vyvíjí weby a aplikace se sportovním obsahem, měla v loňském roce čistý zisk 1,04 miliardy korun. V meziročním srovnání byl přibližně o pětinu nižší. Na hospodářských výsledcích firmy se negativně projevilo opuštění ruského trhu. Tržby Livesportu, včetně příjmů z dividend, loni činily 2,64 miliardy korun. O rok dříve to bylo 2,72 miliardy Kč. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Kvůli agresi vůči Ukrajině loni na jaře firma opustila Rusko. „To dlouhodobě patřilo mezi naše velmi důležité trhy, ale poté, co rozpoutalo válku na Ukrajině, pro nás bylo nepředstavitelné, že bychom na to nereagovali. Na začátku března jsme se proto rozhodli ukončit obchodní aktivity na ruském trhu,“ uvádí firma ve výroční zprávě. Smazání ruských tržeb se podle většinového majitele firmy Martina Hájka na hospodářských výsledcích Livesportu za loňský rok podepsalo.

Livesport web
Livesport web

Společnost Livesport, která vznikla v roce 2006, ovládá podnikatel Hájek. Menšinový podíl v ní drží Jiří Mareš. Firma působí ve více než 40 zemích. Společnost vyvíjí a spravuje weby a aplikace, které dodávají sportovní výsledky a statistiky v reálném čase. Nejdůležitější částí skupiny je celosvětová síť Flashscore, která fanouškům přináší zpravodajství z téměř 40 sportů. Firma měla ke konci loňského roku 251 zaměstnanců.

AN
Zdroje a obrázky: livesport; livesportcz


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..