Twitter Meta

Twitter hrozí žalobou společnosti Meta kvůli spuštění Threads

Twitter hrozí žalobou společnosti Meta kvůli spuštění konkurenční sociální sítě Threads, a to za údajnou krádež obchodního tajemství. Píše o tom server Semafor s odvoláním na dopis od advokáta Twitteru adresovaný majiteli Mety Marku Zuckerbergovi. Meta podle dopisu za poslední rok začala nabírat bývalé zaměstnance Twitteru, kteří stále měli přístup k určitým datům, a jejich know-how použila k vytvoření nové sítě. Meta popřela, že by ve vývojářském týmu Threads byl jakýkoliv bývalý zaměstnanec Twitteru.

„Twitter má v úmyslu důrazně vymáhat své duševní vlastnictví a požaduje, aby Meta okamžitě přestala užívat jakákoliv obchodní tajemství Twitteru či jiné přísně tajné informace,“ stojí v dopise z 5. července, který „jménem nástupnické organizace Twitteru X Corp“ podepsal právník Alex Spiro.

Spiro závěrem dopisu Metu vyzývá, aby zprávu brala jako „formální oznámení, že si musí uschovat veškeré dokumenty, které by mohly být relevantní v průběhu sporu mezi Twitterem, Metou a/nebo bývalými zaměstnanci Twitteru, kteří nyní pracují v Metě“.

Dopis advokáta společnosti Twitter majiteli firmy Meta Marku Zuckerbergovi -
Dopis advokáta Twitteru majiteli Mety Marku Zuckerbergovi – Zdroj: CDN (PDF)

„Nikdo z inženýrů v týmu Threads není bývalým zaměstnancem Twitteru, to se prostě neděje,“ uvedl podle Semaforu zdroj z Mety s tím, že obvinění Twitteru nemají reálný základ.

Meta textovou síť Threads spustila v noci na dnešek, aplikace je dostupná ve zhruba 100 zemích světa, nikoliv ale ve státech Evropské unie, a to kvůli nejasnostem týkajícím se využití osobních údajů. Zuckerberg oznámil, že za prvních sedm hodin se do nové sítě zaregistrovalo deset milionů uživatelů, později uvedl, že uživatelů je 30 milionů. Jak podotýkají média, aplikace Threads je svým vzhledem i funkčností velmi podobná Twitteru. Uživatelé ale mohou psát delší zprávy. Jejich maximální délka může být 500 znaků, zatímco na Twitteru je to pro většinu uživatelů 280. Publikovaná videa mohou mít na nové platformě délku až pět minut.

AN
Zdroje a obrázky: semafor; cdn; remix pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter hrozí žalobou společnosti Meta kvůli spuštění Threads“

  1. […] Twitter hrozí žalobou společnosti Meta kvůli spuštění Threads […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..