Apple AI - Apple GPT

Apple pracuje na službě AI, „Apple GPT“ má být konkurentem ChatGPT či Bard

Výrobce iPhonů, americká technologická společnost Apple, pracuje na službě umělé inteligence (AI), která by měla být konkurentem produktů jako je ChatGPT firmy OpenAI či Bard od Googlu. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Bloomberg. Mluvčí společnosti Apple to odmítl komentovat.

Apple vytvořil svůj vlastní systém pro vytváření velkých jazykových modelů, který nazval Ajax. Testuje také chatbota, jemuž někteří inženýři říkají „Apple GPT“, uvedly zdroje. Firma Apple se dosud nepouštěla do velkých kroků v oblasti AI, a dokonce toto odvětví ani nezmínila na své červnové vývojářské konferenci, připomíná agentura Reuters. Naopak Alphabet, tedy mateřská společnost Googlu, a Microsoft technologii generativní umělé inteligence začlenily do svých produktů. Apple nenápadně zavádí pokročilou AI v některých svých produktech, jako jsou Apple Photos či nedávno uvedená souprava pro smíšenou realitu Vision Pro.

Na AI v technologické firmě pracuje podle Bloombergu několik týmů, které vedou John Giannandrea a Craig Federighi. První z nich ve firmě zodpovídá za oddělení strojového učení a umělé inteligence, druhý má vysokou pozici v oblasti softwarového inženýrství.

Nový virtuální asistent Applu

Nový virtuální asistent Applu dokáže podle Bloombergu shrnout text a odpovídá na otázky na základě dat, na kterých byl trénován. Interně se podle zprávy používá k vývoji prototypů produktů. Nástroj v podstatě kopíruje služby Bard, ChatGPT a Bing AI a funguje jako webová aplikace, uvedli zaměstnanci Applu.

Firma zatím nemá konkrétní plán pro vyvíjené nástroje. Příští rok hodlá učinit významné oznámení týkající se AI, napsal Bloomberg.

AN
Zdroje a obrázky: bloomberg; remix pixabay


Uveřejněno

v

, ,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Apple pracuje na službě AI, „Apple GPT“ má být konkurentem ChatGPT či Bard“

  1. […] Apple pracuje na službě AI, „Apple GPT“ má být konkurentem ChatGPT či Bard […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..