Tištěný časopis To a internetový Deník To

Intrnetový Deník To přichází i se svým tištěným měsíčníkem

Na nedávno spuštěný internetový Deník To navazuje dnešním dnem i tištěný společensko-politický měsíčník To. Jeho podtitulem je „Žít a nechat žít, číst a nechat číst“. Vydavatelem tištěného časopisu i webových stránek je firma Daniela Urbana, ředitelem redakce pak je Petr Juklíček. Šéfredaktorem obou platforem je Marek Stoniš, tedy bývalý šéfredaktor společenského týdeníku Reflex, který nedávno také začal moderovat na Radiu Prostor.

Co se týče obsahu, pak se nový magazín zaměřuje především na aktuální politické komentáře, analýzy, rozhovory a publicistiku, a též na nekorektní humor a satiru. „Ta by nás měla výrazně odlišovat od tradičních českých médií. Kromě toho u nás ovšem najdete texty autorů, které spojuje kritické myšlení a obava z postupného růstu státu, byrokracie, ničení svobodného trhu a okrajování svobod, včetně svobody slova,“ prohlásil Stoniš.

Časopis To i internetový Deník To vydává společnost LRC Media, dceřiná firma společnosti LRC Invest, kterou jako jediný akcionář vlastní Daniel Urban. Ředitelem redakce je Petr Juklíček, který se mimo jiné podílel na přípravě studia pořadu Spotlight vydavatelství Economia a krátce i na podcastu Insider. Distribuci časopisu na víc než 4.000 prodejních míst bude zajišťovat společnost Mediaprint & Kapa. Cena výtisku je 69 Kč, elektronická podoba v PDF pak stojí 59 korun. Existuje i možnost si časopis To i jeho elektronickou verzi předplatit na půl roku či rok.

Předplatné časopisu To

Redakce

Jádro redakce tvoří hlavní editor Ladislav Henek, redaktoři Petr Jemelka, Petr Bošnakov, Dana Jaklová (bývalá předsedkyně Rady Českého rozhlasu, exčlenka Rady pro rozhlasové a televizní vysílání), fotograf Jakub Hněvkovský a hlavní tvůrce videoobsahu Michal Gulyáš. Spolupracovníky jsou novináři Ivan Hoffmann a Thomas Kulidakis, ekonomové Pavel Šik a Vladimír Pikora, publicistka a moderátorka Martina Kociánová, spisovatel a blogger Ladislav Větvička, spisovatel a diplomat Ondřej Kašina či fotografka Michelle Adlerová.

Úvodní číslo

V úvodním čísle vyšel velký profilový rozhovor s režisérem Jiřím Strachem, komponované kritické téma o dvou letech vlády Petra Fialy, analýza publicistky Angeliky Bazalové o byznysovém pozadí covidové krize. V projektu Anti-Orwell zase redakce spolu se čtenáři hledá největší české potírače svobody slova a zdravého rozumu.

Deník a měsíčník To

Internetový deník To, kde najdete komentované události, světové autory v českých překladech, autorské podcasty a videopořady, humor, nadsázku a karikatury

Tištěný společensko-politický měsíčník To, ve kterém naleznete názory, rozhovory, reportáže, analýzy, humor, nadsázku, osobnosti a ankety.

To je pro: Trh, Kapitalismus, Svobodu – včetně svobody slova, Konzervatismus, Tradici a národní suverenitu, Rodinu

Motto: „Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají.“ George Orwell

Hlavní cíle

Založení autentického svobodného, kritického média lidí, kteří chtějí žít v normálním, svobodném a nezregulovaném světě. Redakci jde o to, aby tato „bublina normálnosti“ byla co největší.

Bavit sebe i čtenáře a rozšiřovat jim obzory šířením mnohdy nepohodlné pravdy a souvislostí, podaných lehce, stravitelně, pochopitelně i překvapivě.

Cílem projektu není čerpání dotací, ale vydělat a vydělávat peníze, udržet se na trhu dlouhodobě. Kapitalismus není sprosté slovo.

AN
Zdroje a obrázky: Deník To

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..