Vodafone telekomunikační firma

ÚOHS povolil firmě Vodafone CR koupit operátora SAZKAmobil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil mobilnímu operátorovi Vodafone koupit virtuálního operátora SAZKAmobil. Vodafone o záměru informoval na konci loňského roku, dokončení transakce plánuje do letošního června. Hodnotu transakce strany nezveřejnily.

„Podle Úřadu nebude mít spojení za následek podstatné narušení hospodářské soutěže,“ uvedl ÚOHS, který spojení Vodafone a SAZKAmobil posuzoval od poloviny února.

Ač obě firmy působí ve stejném odvětví trhu a Vodafone patří k významným hráčům v maloobchodních mobilních telekomunikačních službách, rovnováhu na trhu jejich spojení nenaruší. Důvodem je nízký podíl SAZKAmobil na tomto trhu. I po spojení budou firmy čelit konkurenci zejména ze strany T-Mobile a O2.

Virtuální operátor SAZKAmobil, který využívá síť Vodafone, má přes 200.000 zákazníků. Přechod od sázkové firmy Sazka pod Vodafone je nijak neovlivní, zachovaná bude i značka SAZKAmobil.

Virtuální operátor působí na trhu téměř deset let, Sazka se ale chce nadále soustředit hlavně na loterijní odvětví. Největší tuzemská loterijní firma Sazka patří do skupiny KKCG Karla Komárka.

Vodafone dříve uvedl, že zákazníci SAZKAmobilu budou moci dál využívat více než 7500 prodejních míst s terminálem Sazky pro dobíjení kreditu na předplacených kartách a nákup SIM karet. Stejně tak jim zůstane stejný zákaznický účet a budou využívat zákaznické centrum SAZKAmobilu.

AN
Zdroje a obrázky: ÚOHS; Shutterstock

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..