Nvidia - grafické karty

Tržní hodnota společnosti NVIDIA poprvé překročila 3 biliony dolarů

Tržní hodnota amerického výrobce čipů NVIDIA během dnešního obchodování poprvé překročila tři biliony dolarů (zhruba 68 bilionů Kč). Společnost NVIDIA stojí v čele světového trhu s čipy pro umělou inteligenci (AI) a v poslední době těží z prudkého růstu zájmu o tuto technologii.

Cena akcií společnosti NVIDIA dnes vzrostla o více než 5 %. Nvidia tak podle agentury Reuters vystřídala americkou technologickou společnost Apple na postu druhého nejhodnotnějšího podniku na světě. Jedničkou zůstává americký softwarový gigant Microsoft.

Společnost NVIDIA minulý měsíc oznámila, že její čistý zisk se v prvním finančním čtvrtletí končícím v dubnu více než zesedminásobil na 14,88 miliardy dolarů z 2,04 miliardy dolarů před rokem.

O společnosti NVIDIA

NVIDIA je americká společnost, specializující se na výrobu grafických procesorů pro herní i profesionální trh a systémů na chipu pro mobilní zařízení a automobilový trh. Společnost sídlí ve městě Santa Clara v Silicon Valley státu Kalifornie. Název NVIDIA pochází ze španělského envidia, což znamená závist.

AN
Zdroje a obrázky: ČN; Reuters; Pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..