Plněné hovězí závitky s praženou krupicí

Plněné hovězí závitky s praženou krupicí

Ingredience:

5 menších hovězích plátků; sůl; 40 g hladké mouky; 40 g sádla; 40 g cibule

Nádivka: 50 g sádla; sůl; 1/4 lžičky pepře; 120 g mletého vepřového masa; 50 g mletého uzeného masa; 1 vejce; 2 lžičky zakysané smetany; 20 g cibule; 30 g strouhané housky; 2 hrsti nadrobno nasekané petrželky; 50 g bílého špeku

Krupice: 40 g másla; 400 g krupice; sůl, voda

Plněné hovězí závitky s praženou krupicí
Ilustrační foto
Postup:

Připravte nádivku. Do sádla umíchaného se solí a pepřem zamíchejte obojí maso, přidejte vejce, zakysanou smetanu, strouhanou cibuli a strouhanou housku i petrželku. Dobře promíchejte.

Hovězí plátky naklepejte dotenka, osolte, potřete nádivkou, poklaďte špekem (část špeku můžete odložit a opéct společně s cibulí v dalším kroku), zatočte do závitků (delší okraje přehněte mírně dovnitř a pak po kratší straně zatočte) a svažte kuchyňským provázkem. Poté je osolte, obalte v polovině mouky, opečte v kastrolu na sádle a vyjměte na talíř.

V kastrolu na sádle, které zbylo od závitků, opečte dozlatova cibuli, zalijte ji vařicí vodou, závitky do ní vložte a pod pokličkou duste doměkka cca 1 – 1,5 hodiny, poté je vyjměte na talíř . Šťávu mírně zaprašte moukou, zřeďte , povařte a proceďte na závitky.

Na krupici rozehřejte v rendlíku máslo, vsypte krupici a za stálého míchání nechte zarůžovět. Pak k ní přilévejte po částech teplou osolenou vodu a stále míchejte a potřásejte rendlíkem. Vody musí být tolik, aby krupice nabobtnala.

Krupici upravte na mísu a podávejte k masu.

Dobrou chuť!

Plněné hovězí závitky s praženou krupicí – Recepty a vaření

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..