Elon Musk profil na Twitteru

Musk chce propustit více než 5000 zaměstnanců Twitteru

Americký miliardář Elon Musk chce údajně zrušit 75% pracovních míst ve společnosti Twitter. To by fakticky znamenalo v celkových číslech, že chce Musk propustit více než 5000 zaměstnanců Twitteru. Uvádějí to zdroje deníku The Washington Post (WP). Nejbohatší muž planety po několikaměsíčním otálení slíbil, že jednu z nejvlivnějších sociálních sítí nakonec koupí za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu Kč). Firma vzápětí zaměstnance ujistila, že se žádné velké propouštění nechystá.

The Washington Post napsal, že Musk sdělil možným investorům při jednání o koupi Twitteru, že se plánuje zbavit téměř 75% ze 7500 zaměstnanců společnosti. List se přitom odvolal na rozhovory a dokumenty, k nimž získal přístup. Rušení pracovních míst v Twitteru se ale očekává v nadcházejících měsících bez ohledu na to, kdo bude společnost vlastnit, dodal deník. Současné vedení Twitteru podle něj plánovalo, že do konce příštího roku sníží mzdy ve společnosti o zhruba 800 milionů dolarů. Takové číslo by naznačovalo odchod bezmála čtvrtiny zaměstnanců, uvádí zpráva WP.

Hlavní právník Twitteru Sean Edgett se po zveřejnění zprávy WP snažil zaměstnance uklidnit. Společnost nemá žádné potvrzené informace o Muskových plánech po akvizici, napsal v interním oběžníku, do kterého nahlédla agentura Bloomberg. Twitter doporučuje spíše počkat na oficiální sdělení než věnovat pozornost fámám nebo uniklým informacím, napsal Edgett.

Dohoda o převzetí Twitteru do 28. října

Dohoda o Muskově převzetí Twitteru by měla být uzavřena do konce příštího týdne. Společnost miliardáře a šéfa automobilky Tesla, který se pokusil z uzavřené dohody o převzetí vycouvat, zažalovala. Pověřená soudkyně dala oběma stranám sporu lhůtu do 28. října. Pokud do té doby nebude nákup dokončen, začne soudní proces.

AN
Zdroje a obrázky: wp; bloomberg; twitter


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Musk chce propustit více než 5000 zaměstnanců Twitteru“

  1. […] Musk chce propustit více než 5000 zaměstnanců Twitteru […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..