Twitter spustil Kruhy - Twitter Circle umožní tweetovat vybranému publiku

Twitter spustil Kruhy – Twitter Circle umožní tweetovat vybranému publiku

Twitter již spustil všem uživatelům dlouho očekávanou funkci Kruhy – Twitter Circle. Nová funkce umožňuje uživatelům tweetovat pouze konkrétnímu vybranému publiku namísto všem svým sledujícím. Funkce Twitter Circle byla některým uživatelům uvolněna již v květnu, a to v rámci testování.

Twitter Kruhy - Upravte svůj Kruh Twitter
Twitter Kruhy – Upravte svůj Kruh Twitter

Nová funkce umožňuje uživatelům přidat až 150 dalších uživatelů Twitteru do svých kruhů bez ohledu na to, zda je ostatní uživatelé sledují nebo ne. Každý uživatel však může mít pouze jeden Kruh. Uživatelé mohou zobrazit pouze úplný seznam svého vlastního Kruhu Twitter, nikoliv seznam uživatelů v kruhu jiného uživatele. Tweety odeslané do vašeho kruhu nelze retweetovat. Pokud lidé nechtějí vidět tweety od uživatele, který si je přidal do svého kruhu, Twitter navrhuje použít buď možnosti přestat sledovat, blokovat nebo ztlumit.

Twitter Kruhy – Jak to tedy úplně konkrétně funguje?

Pokud chcete flexibilitu a kontrolu pro edesílání tweetů menší skupině, pak zvolte Twitter Circle. Tuto funkci najdete rozkliknutím tří teček, v češtině se položka jmenuje Kruh Twitter.

Kruh v Nabídce Twitteru
Kdo může být v Kruhu Twitteru?

Twitter Circle vám umožňuje tweetovat menšímu publiku dle vašeho výběru. Do Kruhu lze přidat kohokoli na Twitteru, i když někoho nesledujete. Jakmile budou v Kruhu, uvidí tweety a odpovědi sdílené v tomto Kruhu.

Kolik lidí můžete zahrnout do svého Kruhu Twitter?

Do svého Kruhu na Twitteru můžete zahrnout až 150 lidí.

Můžete mít více než jeden Kruh na Twitteru?

Ne, nikoliv. Nemůžete si vytvářet Twitter Kruhy, můžete mít pouze jeden Kruh.

Kdo může vidět lidi ve vašem Kruhu?

Úplný seznam lidí ve vašem Kruhu Twitter můžete zobrazit pouze vy. Přestože lidé neuvidí seznam členů Kruhu, když někdo lajkne tweet z Kruhu Twitter, který sdílíte, nebo na něj odpoví, členové uvidí vaši interakci, pokud váš účet není chráněn. Pokud má někdo ve vašem Kruhu Twitter chráněný účet, jeho interakci uvidí pouze jeho sledující, kteří jsou také ve vašem Kruhu Twitter.

Kdo může vidět vaše Twitter Circle tweety?

Lidé, kteří jsou aktuálně ve vašem Kruhu Twitter, mohou vidět všechny tweety z Kruhu Twitter, které jste sdíleli, a také všechny nechráněné odpovědi na tyto tweety. Pokud má člen Kruhu chráněný účet, jeho odpovědi uvidí pouze jeho sledující, kteří jsou ve vašem Kruhu na Twitteru. Kruh vašeho přítele na Twitteru nebude moci zobrazit žádnou část konverzace, pokud vaše Kruhy nebudou sdílet společné členy.

Je Twitter Circle stejný jako Twitter komunity?

Komunity Twitteru nabízejí lidem vyhrazené místo pro připojení, sdílení a přiblížení se k diskusím, na kterých jim nejvíce záleží, s kýmkoli na Twitteru. Twitter Kruhy slouží ke sdílení tweetů, které chcete sdílet pouze s lidmi, které chcete vidět.

Mohou členové Kruhu sdílet tweety Kruhu Twitter?

Lidé ve vašem Kruhu Twitter nemohou použít ikonu Retweet ke sdílení vašich tweetů z Kruhu Twitter na Twitteru nebo ve svém vlastním Kruhu Twitter. Pamatujte, že členové vašeho Twitter Circle mohou stále stahovat, snímat, anebo znovu sdílet obrázky nebo snímky obrazovky vašeho obsahu Twitter Circle.

Jak se Twitter Kruhy liší od chráněného účtu?

Nastavení vašeho účtu na chráněný stav znamená, že pouze vaši sledující uvidí tweety, které sdílíte pokaždé, když vytvoříte a odešlete tweet. Toto nastavení aktualizujete jednou a zůstane na svém místě, dokud jej nevypnete. S Twitter Circle si vybíráte své publikum pokaždé, když tvoříte tweet. Budete mít možnost poslat jeden tweet svému Kruhu a další všem svým sledujícím.

Je možné opustit kruh na Twitteru?

Ano. Pokud si nepřejete prohlížet něčí kruhové tweety, doporučuje Twitter vyzkoušet některou z následujících možností:

Přestat sledovat: Pokud již sledujete osobu, která si vás přidala do svého kruhu na Twitteru, zrušením sledování se z jeho kruhu odeberete. Mohou si vás však později znovu přidat do svého kruhu, i když je znovu nesledujete.

Blokovat: Zablokováním někoho se odeberete z jeho Kruhu. Stejně jako u každého bloku již jejich obsah neuvidíte na domovské časové ose. Odblokováním osoby, která si vás přidala do svého Kruhu, umožníte, aby si vás do svého Kruhu znovu přidal.

Ignorovat: Kdokoli v Kruhu může ignorovat autora nebo konverzaci, pokud si nepřeje zobrazovat tweety svého Kruhu.

AN
Zdroje a obrázky: twitter

Komentáře

Jeden komentář: „Twitter spustil Kruhy – Twitter Circle umožní tweetovat vybranému publiku“

  1. […] Twitter spustil Kruhy – Twitter Circle umožní tweetovat vybranému publiku […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..