Vodafone ČR budova Stodůlky

Vodafone měl ráno po celé ČR výpadky mobilní sítě

Mobilní operátor Vodafone měl zhruba od 08:00 do 10:00 hodin po celé ČR výpadky. Někteří zákazníci byli bez signálu, nefungovalo jim volání, posílání SMS nebo mobilní internet. Důvodem problémů byl výpadek napájení datacentra operátora, řekl mluvčí Ondřej Luštinec.

Na sociální síti X Vodafonoe informoval své zákazníky

V tuto chvíli mohou mít někteří zákazníci potíže s mobilní sítí nebo s voláním na Linku péče o zákazníky *77. Omlouváme se za komplikace a děláme vše pro to, abychom situaci brzy vyřešili.

„Hlasové i datové služby pro všechny naše zákazníky už fungují. Někteří zákazníci mohli mít dnes potíže, příčinou byl výpadek napájení našeho datacentra,“ uvedl Luštinec.

Podle stránek Downdetector počet hlášených problémů v síti Vodafonu dnes ráno narostl z nuly na zhruba 1800. Nejvíce si uživatelé stěžovali na chybějící signál a nedostupnost mobilního internetu.

Výpadky služeb postihují čas od času všechny operátory. Loni v dubnu měly problémy s dostupností služeb společnosti T-Mobile a O2.

Vodafone patří do stejnojmenné globální skupiny. V Česku operátor poskytuje služby více než 4,5 milionu zákazníků. Zhruba čtyři miliony připadají na mobilní služby.

AN
Zdroje a obrázky: Síť X, Vodafone


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..