Nintendo herní konzole

Nintendo má stále skvělé prodeje, napomohla i pandemie.

Sic jest pravdou, že v centru pozorosti jsou v současné době předně PlayStation 5 (Sony) a Xbox Series X/S (Microsoft), ovšem nezapomínejme ani na dalšího hráče na poli herních konzolí, kterým jest Nintendo se svým Nintendo Switch. Zvláště když prodeje jsou stále výborné a japonský výrobce konzolí dokonce ztrojnásobil provozní zisk v prním finančním pololetí, a to na 291,4 mld jenů, tedy v přepočtu cca. 64 miliard Kč.

Nintendo Switch

Pokud jde o samotnou konzoli, tak se za poslední čtvrtletí prodalo 6,85 milionu kusů konzole Nintendo Switch a Nintendo Switch Lite. Celkový počet prodaných konzolí se tak od jara 2017 vyšplhal ku 68,3 milionu.

Mohlo by vás zajímat: Sony ukázalo uživatelské rozhraní PlayStation 5

Zvýšené prodeje podpořila v uplynulých měsících hlavně pandemie koronaviru, kdy lidé tráví více času doma. Z toho ovšem těží celý videoherní průmysl, kterému stoupnou dle dosavadních prognóz tržby o pětinu.

Letošní největší herní hit Animal Crossing: New Horizons dosáhl na 26,04 milionu prodaných kopií. Nintendo Switch tak již má tři exkluzivní tituly, které překonaly hranici 20 milionů zakoupených kusů. Těmi dalšími jsou Mario Kart 8 Deluxe a Super Smash Bros. Ultimate.

AN
Zdroj: nintendo; wccftech


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Nintendo má stále skvělé prodeje, napomohla i pandemie.“

  1. […] Nintendo má stále skvělé prodeje, napomohla i pandemie. […]

  2. […] svého úspěchu i bez velké podpory z Číny. Fortnite je zdarma ke hraní pro PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One a Xbox Series […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..